Stel bezoek aan afvalbrengstation Schootenweg uit

6

Den Helder – Veel inwoners zitten thuis en gaan klussen en verven. Daardoor ontstaat extra aanloop bij het afvalbrengstation en ontstaan wachtrijen. Dit zorgt voor irritatie en onveilige situaties. Daarom het verzoek van de gemeente om dit afval thuis te houden als dat mogelijk is.

Kan het wegbrengen niet wachten? Laat dan in elk geval de spullen met een verhoogd brandrisico thuis (elektrische apparaten, klein chemisch afval en matrassen). HVC kan deze brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan. Het afvoeren ervan is voorlopig onzeker.

De inzameling van HVC van grof afval vertraagt momenteel vanwege drukte. Inwoners moeten hierdoor langer wachten voordat hun grof afval wordt opgehaald. HVC kan niet meer capaciteit inzetten. Wacht daarom met het aanbieden van grof afval als dat mogelijk is.

6 REACTIES

  1. Wat een idioten heb je toch .. blijf alsjeblieft thuis denk eens aan een ander …

  2. Kan niet eens fatsoenlijk de hond lopen, de hele dijk loopt vol dagjes mensen. Probeer er maar wat omheen te slalommen. Ik loop daar uit noodzaak 4x overdag. De Zaterdag markt was ook heerlijk gezellig en knus zag ik. Snap dat het niet leuk is om thuis te zijn of om afstand te houden. Maar wees alsjeblieft niet zo laconiek, egoïstisch of onwetend. Haal je boodschapjes, houd afstand en ga in de tuin of op je balkon wat zon pakken. Bescherm jezelf en elkaar.

  3. Op het parkeerterrein van het zwembad Heersdiep ligt ook al gedumpt afval. Nu de mensen niets te doen hebben gaan ze nu eenmaal klussen. Niet zeuren maar containers erbij zetten en anders wordt het straks overal gedumpt vuil weghalen. De mensen komen het gescheiden aanbieden dan moet je dit niet na een paar dagen al frustreren. Ga hier creatief mee om en geef desnoods elke dag een mogelijkheid om weg te halen wat nog bruikbaar is. Je kunt bijvoorbeeld s’ morgens laten aanleveren en s’ middags laten ophalen binnen de huidige openingsuren. Niet zeuren maar postcorona oplossen.

Comments are closed.