Zaterdagmarkt gaat door in aangepaste vorm

8

Den Helder – De zaterdagmarkt in de Helderse Beatrixmarkt gaat deze week nog gewoon door, zo laat voorzitter Janneke Kostelijk (Helderse Markten) weten. “Hij gaat niet ‘gewoon’ door, maar wel met de nodige aanpassingen.”

De organisatie is in overleg geweest met gemeente en brandweer en samen is een plan opgesteld om de noodzakelijke ruimte te creëren. “Non-food is niet aanwezig, het is zaterdag alleen een foodmarkt, dus geen kleding, telefoonhoesjes of schoonmaakmiddelen. Wel groente en fruit, vis, vlees, kaas, brood, et cetera.”

Kostelijk verwacht dat er toch wel aardig wat publiek komt, omdat veel marktlieden toch aardig wat vaste klanten hebben. Die klanten mogen echter niet in groepjes blijven hangen en liever ook niet met het hele gezin komen, het is boodschappen doen en naar huis.

Qua opzet van de kramen vindt ook een aanpassing plaats. “De kramen worden bijna allemaal anders neergezet”, licht Kostelijk toe. “Sommige gaan bijna tegen de gevels aan, ze worden uit elkaar getrokken en zo wordt waar mogelijk extra veel ruimte gemaakt.” De zelfbediening is ook even voorbij. “Je zegt ik wil een pond tomaten en dat wordt dan voor je in een zakje gedaan.” Ook wordt gebruik gemaakt van afzetlinten en stickers op de grond die de verplichte afstand tussen klanten aangeeft.

Luister via onderstaande player naar een interview met Janneke Kostelijk:

8 REACTIES

 1. gaan de momenteel onzichtbare handhavers dan ook weer de straat op om waar nodig mensen te wijzen op het gedrag zodat het niet uit de hand loopt zoals laatst in de andere stad DH ?

   • Jammer Trump staat niet op de markt. Die zorgt dat de US zo snel mogelijk weer normaliseert, Terwijl Nederland onder de EU blijft doorruttelen tot dit landje ook op marktplaats kan. Oh zijn er al Albanezen en Macedoniers op de markt met gerookte vleermuis?
    Tijd voor Nexit en vervroegde verkiezingen na deze crisis

 2. Als je geen eten mag kopen ga je dood, vandaar gaat de markt gewoon door. Ik zie trouwens weinig mondkapjes. Ja, Nederland is toch wel heel slecht voorbereid hierop.

  • ik heb wat reacties op een ander medium gelezen over bijvoorbeeld het ingangsbeleid bij de supermarkt, daar lusten de honden geen brood van, de mensen in Nederland willen gewoon ziek worden lijkt wel, of ze zijn simpel of ze zijn arrogant maar vertonen in ieder geval oerdom gedrag

Comments are closed.