Dierenambulance stopt tijdelijk

9

Regio – De dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon stopt voorlopig met de werkzaamheden. Het is volgens de organisatie, in verband met het coronavirus, niet langer verantwoord om de vrijwilligers te laten rijden.

In geval bij spoed van huisdieren wordt aangeraden contact op te nemen met de dierenarts. “Het besluit om deze maatregel te nemen valt ons zwaar, maar wij kunnen niet anders”, aldus de organisatie.

9 REACTIES

 1. Is toch erg, er zal maar een dier aangereden zijn, en de dierenambulance komt niet.

  Bij erstige gevallen zouden ze toch moeten rijden lijkt mij.

  Een ambulance blijft ook rijden bij spoed en moet ook de gewonde mensen helpen tijdens de coronavirus etc.

  • ik vind het een goede zaak dat ze de vrijwilligers niet in gevaar willen brengen, als je zo begaan bent heb je je al vrijwillig gemeld om te gaan rijden voor deze instantie dan?

   • Wat een walgelijke reactie op een berichtje van iemand die zich zorgen maakt om dierenleed.Het valt me op dat u in uw reacties duidelijk moeite heeft met de mening van anderen.

    • Het grote verschil tussen profesionele hulpdiensten zoals ambulancepersoneel en de vrijwilligers van de dierenambulance: vrijwilligers zijn geen verplichting aangegaan om met risico voor hun eigen leven hun werk te blijven uitvoeren.
     Zij krijgen dan ook niet dezelfde beschermingsmiddelen om dit zo veilig mogelijk te blijven doen.
     Ambulancepersoneel en andere hulpdiensten werken voor een salaris, weten dat ze altijd enig risico lopen en hebben wel de middelen om dit zo veilig mogelijk te doen.
     Daarom kan ieder weldenkend mens begrijpen dat de vergelijking tussen hulpdiensten en vrijwilligers van de dierenambulance gelijkstaat aan appels en peren met elkaar vergelijken.
     Ik sluit me dan ook aan bij de vraag van Peter.
     Het staat u ten alle tijden vrij om u vrijwillig aan te melden.

 2. Gewoon een taxi bellen:0620820806 met bekend gezicht en speciaal tarief, dieren, 65+, Schiphol en verder

Comments are closed.