Digitale raadsvergadering live op Regio Noordkop TV

1

Den Helder – De gemeenteraad van Den Helder vergadert maandag weer. Niet met alle raadsleden in de raadzaal, maar op afstand en digitaal. De vergadering is live te volgen via Regio Noordkop TV.

Het was tot zomer 2019 gebruikelijk dat de raadsvergaderingen van de gemeente Den Helder via het tv-kanaal van LOS Den Helder werden uitgezonden. Bij de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Torplaan heeft de omroep destijds een nieuw tv-systeem in gebruik genomen. Dat maakte dat zowel aan de kant van de omroep als de gemeente op technisch vlak dingen moesten worden aangepast om raadsuitzendingen weer mogelijk te maken.

Vanwege de coronacrisis werd er niet vergaderd, maar nu de raad overgaat tot digitale besluitvorming is opnieuw gekeken naar de mogelijkheid deze vergaderingen ook via de lokale televisie uit te zenden. De technische aanpassingen zijn doorgevoerd en getest en dus is uitzending van de raadsvergadering weer mogelijk. Maandagavond 20 april kunnen alle belangstellenden vanuit huis meekijken. De vergadering begint om 19.30 uur.

Bij Ziggo is Regio Noordkop TV te vinden op digitaal kanaal 41, bij KPN op 1463 en bij T-Mobile op 841. Kijk voor alle frequenties op https://www.regionoordkop.nl/frequenties/. Het is ook mogelijk te live-uitzending te volgen via regionoordkop.nl.

1 REACTIE

  1. Het is goed dat de aanstaande raadsvergadering voor belangstellenden live is te volgen, maar dat is geen nieuws, want dat was altijd al zo. Maar is het systeem zodanig op voorhand uitgeprobeerd om met zekerheid te verklaren dat de raadsleden in staat zijn het systeem vanuit hun huis te kunnen bedienen? Het bestuur van Den Helder zal hiervan overtuigd moeten zijn. Het lijkt mij heel verstandig vooraf een proefstemming te houden zodat sprake is van een rechtsgeldige stemming. Of vindt men dit niet nodig?

Comments are closed.