Elkaar helpen tijdens de coronacrisis

3

Den Helder – Alleen samen komen we door deze crisis. Mooi om te zien is dat inwoners elkaar de helpende hand toesteken. Zo doen ze boodschappen voor elkaar, worden extra maaltijden gekookt om uit te delen en bieden ook bedrijven diensten en middelen aan.

Er zijn verschillende manieren om hulp aan te bieden en te vragen. En schroom ook niet om te vragen om hulp!

www.denhelderhelpt.nl is er pas sinds afgelopen week. Wie last heeft van coronamaatregelen en hulp nodig heeft of wil geven kan op deze site terecht. Denk aan gezelschap/een luisterend oor, vervoer, tablet/laptop voor huiswerk, enzovoort. De hulpvraag kan anoniem worden geplaatst.

www.noordkopvoorelkaar.nl: ook hier worden vraag en aanbod gematcht. Deze website bestaat al veel langer en is regionaal ingesteld.

• Kijk op www.extrahandenvoordezorg.nl als je tijdelijk wilt helpen in de zorg. Je bent dan oud-zorgverlener, student of docent aan een zorgopleiding.

• Kijk op www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/ als je geen ervaring en/of opleiding hebt in de zorg, maar wel wilt bijspringen.

• Bijdragen door het doneren van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen, spatschermen? Neem dan contact op met de Corona Respons Unit: cru@vrnhn.nl. Het CRU houdt nauw contact met het Rode Kruis.

3 REACTIES

  1. vroeger was hier geen coronacrisis voor nodig maar stonden de mensen gewoon voor elkaar klaar

  2. Valt mee hoor Peter.
    Veel mensen staan het hele jaar rond klaar voor een ander maar doorgaans hoor je daar niemand over.. Het is nu even nieuwswaardig.

  3. Hans Broekmeulen,de Kim il Jung van Willimsoord staat ook klaar voor de huurders:gewoon betalen.

Comments are closed.