Flinke stijging aantal WW-uitkeringen

5

Den Helder – De WW-cijfers vertonen dit keer een flink negatief beeld. Het aantal inwoners van Den Helder dat een WW-uitkering ontvangt is vorige maand met 12,2 procent toegenomen. Ten opzichte van een jaar geleden is er overigens nog steeds sprake van een daling van ruim elf procent.

Den Helder is deze keer een negatieve uitzondering in de regio. Op Texel viel in maart nog een kleine daling (1,5 procent) van het aantal WW-uitkeringen waar te nemen en in Schagen bleef het aantal gelijk. In Hollands Kroon was een stijging van 7,5 procent.

Vooral uitzendkrachten en horecapersoneel verloren hun baan, meldt het UWV. “Maar ook meer winkelpersoneel en chauffeurs deden een beroep op een WW-uitkering. Door de maatregelen ter beperking van de verspreiding van het coronavirus Covid-19 valt een groot deel van de werkzaamheden stil in sectoren als horeca, cultuur, detailhandel non-food en transport.”

5 REACTIES

  1. Tijd voor normalisatie en snel!
    We laten ons land toch niet naar de Filistijnen helpen?

    • U bent een aantal jaren te laat met dit bericht, het land is al een tijdje totaal naar de filistijnen en verkwanseld

Comments are closed.