Fregatten krijgen nieuw 127mm-kanon

5

Den Helder – De vier luchtverdedigings- en commandofregatten (LCF’s) krijgen nieuwe 127mm-kanonnen. De Defensie Materieel Organisatie maakte de aankoop bij de Italiaanse fabrikant Leonardo dinsdag bekend. Thales Nederland is door Leonardo gecontracteerd als toeleverancier.

Naar verwachting hebben de vier fregatten uiterlijk in 2026 hun nieuwe kanon. Om precies te zijn: het 127/64 LW-Vulcano-systeem. Dit middelgrote kanonsysteem is in de eerste plaats bedoeld voor oppervlaktevuur en als scheepsgeschut. Het is eventueel ook te gebruiken als luchtafweer.

Het Vulcano-systeem bestaat onder meer uit de volgende subsystemen:

  • het 127mm-lanceersysteem
  • het volledig geautomatiseerde munitieopvoersysteem. Hierdoor hoeft niet getild te worden met zware granaten, wat het systeem ARBO-proof maakt.

Het toevoermagazijn voor de munitie bestaat uit vier vaten met elk 14 granaten. Het geschut kan zowel standaard 127mm -munitie afvuren als de moderne, geleide munitie.

5 REACTIES

  1. Zal mij benieuwen of het dit keer wel goed gaat met Italiaans materieel is al een vaker mis gegaan…Zweeds bofors te duur?

    • Even vergeten zeker dat we jaren lang met een oto melara kanon hebben gewerkt binnen defensie

  2. Nederland heeft geld zat…. en de ondernemers maar omvallen bij bosjes nu met het virus terwijl de overheid leuke speeltjes aanschaft

  3. Een beetje bananenrepubliek heeft dit. Goed voor de werkgelegenheid en….je kan het altijd weer verkopen aan een andere bananenrepubliek.

  4. ARBO proof oorlogvoeren. Niet om te zeuren hoor, maar hier heb ik toch smakelijk om gelachen.

Comments are closed.