Geflitst met 234 km/uur

7

Den Helder – De politie van Den Helder was de afgelopen dagen ook druk in de weer met een flink aantal verkeerszaken:

– Het rijbewijs van een 49-jarige vrouw werd al in 2008 ingevorderd. Desondanks ging zij toch rijden. Dinsdag zagen agenten haar rijden op de C. G. Geusstraat. Zij kreeg proces-verbaal;

– Een 57-jarige man kwam de politie met hoge snelheid tegemoet fietsen op de Spoorstraat. Pas dichtbij bleek hij helemaal niet te trappen, maar dat de fiets elektrisch voort werd bewogen. Dit is niet toegestaan (er is geen sprake meer van een fiets of een fiets met trapondersteuning). De man kreeg een waarschuwing;

– Een 23-jarige man reed langere tijd op een brommer door een voetgangersgebied in het centrum. Toen agenten hem aan de kant wilden zetten reed hij door. In de Stakman Bossestraat stopte hij. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg meerdere processen-verbaal. Het opvallende was dat de brommer op naam stond van een man die drie jaar geleden was overleden. De bromfiets is meegenomen naar het bureau;

– Op de kruising van de Korvetstraat met de IJsselmeerstraat zag een automobilist een fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de fietser is nagekeken door medewerkers van de ambulance;

– Een 88-jarige man reed in een brommobiel over de Doggersvaart. Hierbij reed hij bijna tegen een afslaande auto aan – welke al een tijd aan het wachten was -, slingerde over de weg, reed bijna mensen aan die hem naar de kant wezen en was ook niet helemaal scherp en kwam warrig over. Zijn rijbewijs is ingenomen en naar de geschiktheid om een voertuig te besturen wordt onderzoek gedaan;

– Een 24-jarige man uit Den Helder werd twee weken geleden met 234 km/u geflitst op de A10 te Amsterdam. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is echter een paar dagen later toch weer gaan rijden. Hij krijgt proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs;

– Een 16-jarige jongen werd voor de tweede keer bekeurd voor het rijden op een bromfiets zonder rijbewijs. De volgende keer wordt zijn scooter vernietigd. Een dag later zat hij als passagier op een bromfiets. Nu zonder helm. Ook nu volgt een proces-verbaal;

– Het rijbewijs van een 28-jarige man was al enkele tijden geleden ingevorderd vanwege het rijden onder invloed van drugs. Ondanks dit reed hij toch over de Schootenweg. Hij werd aangehouden. Hier bleek dat hij wederom onder invloed van drugs was;

– Een 21-jarige man reed met 100 km/u in een 60 zone. Hij werd aan de kant gezet en hier bleek hij geen gordel te dragen. De man was erg laconiek in zijn houding en vond dat dit veel lekkerder rijdt. Hij kreeg proces-verbaal;

– Een 28-jarige man uit Ede werd voor de vijfde keer bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De eigenaar van de auto was hier al van op de hoogte gesteld. Omdat zij hem toch de auto had meegegeven is de auto in beslag genomen en ter vernietiging aangeboden bij justitie, de vorige keer dat hij werd bekeurd werd zijn auto ook al in beslag genomen. De man kreeg proces-verbaal.

7 REACTIES

  1. Al jarenlang geen fatsoenlijke handhaving in deze stad dus niet vreemd dat er steeds meer Tokkies rondrijden, pakkans nihil dus lekker doen waar je zin in hebt….

    • Waar kan ik controleren of de handhaving van de verkeersveiligheid in Den Helder de laatste jaren niet fatsoenlijk wordt uitgevoerd? Wat zijn Tokkies en hoe kan ik zien dat er daarvan steeds meer rondrijden? Hoe berekent men eigenlijk een “pakkans” ?

  2. Ik heb hen niet specifiek over handhaving verkeersveiligheid maar handhaving in het algemeen wat in DH ver onder peil ligt

  3. Ik moet bekennen dat DHA nu een zekere mate van diversiteit betracht in de 112 berichtgeving. Ik zie ook een fijnmazigheid in de handhaving. Ik ga ook zeker niet generaliseren met uitspraken als “Tokkies”.
    Een beetje empathie is ook op z.n plaats, Mensen zijn geen machines. Zoals die 88 jarige man: Het deed me een beetje aan Meneer Aart (Aart Staartjes) denken.

  4. Zeer belangrijk om op snelheid te handhaven in deze barre tijden van onzekerheid…lekker blijven flitsen en je in de bosjes verstoppen om te gaan staan laseren.

Comments are closed.