Groep met drank op terras…

17

Huisduinen – Bij controle met de gemeentelijke handhaving zagen agenten zondagmiddag op de Zeeweg dat een groep van twaalf personen, in leeftijd tussen 19 en 54 jaar, gebruik maakten van het terras van een gesloten horecagelegenheid. Enkele personen hadden zelf drank meegenomen en waren dit aan het nuttigen.

De groep gaf aan dat zij niet bij elkaar hoorden, maar zaten wel met zijn allen bij elkaar, sommigen op minder dan 30 centimeter afstand van elkaar. De twaalf hebben proces-verbaal gehad, omdat zij ondanks alle waarschuwingen toch als een groep bij elkaar zaten.

17 REACTIES

 1. Denk dat het vandaag op deze K(w)oningsdag gaat stormen! bij een aantal personen thuis. Lijkt mij niet leuk om te gaan vertellen dat je een fikse boete heb gekregen i.v.m. de corona maatregeling van de Politie/Handhaving omdat je zo nodig op een terras wilde zitten op de Zeeweg. Dus niet alleen jongeren gaan de fout in maar ouderen kunnen er blijkbaar ook wat van gezien het artikel.

  • Hoop mensen nemen het allemaal niet zo serieus omdat handhaving in deze stad normaliter 15 x waarschuwd en of wegkijkt, als ze voorheen strenger waren geweest had je nu vast minder van dit soort incidenten

   • Dus omdat handhaving tot nu toe coulant is geweest en hoofdzakelijk gewaarschuwd heeft, gaan we nu gezellig andere mensen in gevaar brengen, wat een domme opmerking.
    we spreken over een intelligente lockdown, wel daar hoor jij zeker niet bij!

    • Je kunt het natuurlijk niet eens zijn met iemand anders zijn of haar mening maar om diegene dan af te schilderen als dom en simpel dat ben je dan eerder zelf niet erg intlligent lijkt me

 2. Mooi al die boetes voor de overheid,kunnen ze al dat geld weer mooi naar Lesbos sturen.

  Of lekker gaan uitdelen aan de nieuwkomers.
  Het geld moet toch ergens vandaan komen.

  Of het wordt besteed aan arme moslims in Amsterdam die geen geld hebben voor een uitvaart zoals Halsema al aangaf.

  • Och och och Wat heerlijk zuur weer… gelukkig stopt de overheid ook slechts enkele miljarden extra in onze economie… daar ook mee stoppen?

   • En u denkt , dat zij die miljarden niet terug willen hebben ? vergeet dat maar . Alle exstra uitgaven die de regering moet doen om de bedrijven te helpen om deze tijd door te komen, zullen op die bedrijven of de bevolking worden verhaald. De regering , is sint icolaas niet

    • Joh geven ze het niet uit… heb je ook wat te zeiken! Het is ook nooit goed voor mensen… help je iemand krijg je een emmer stront over je heen, doe je het niet krijg je het ook… wat een volk, wordt tijd dat ze is stoppen met de ongein, misschien dat mensen dan is snappen wat ze allemaal hebben… stumpers!

     Maar allemaal wel handje ophouden natuurlijk!

 3. De mensen zijn het gewoon zat. Het is ook niet goed uit te leggen. Je kan gezonde en levenslustige mensen geen huisarrest geven, en dit ook nog op een nationale feestdag. Het duurt te lang zonder perspectief op een eind. Daarbij nog het nepnieuws, angsterreur van de media, halve waarheden en complotten. Als dit zo doorgaat voorzie ik geweldadigheden. Vergelijkbaar met de februaristaking en het palingoproer. Het in brand steken van G5 zendmasten is al een uiting hiervan.
  Het verschil met de stalinistische goelagarchipel strafkampen, is dat je opgenomen wordt in een IC en een ‘vaccinatie’ krijgt en overleden bent aan ‘corona’…..Ik hoop dat dit scenario niet bewaarheid word. Ik hoop dat juristen het voor elkaar krijgen om politici e.a. strafrechtelijk te kunnen vervolgen en persoonlijk voor wandaden aansprakelijk te stellen.

 4. Diep treurig dat meneer Seinstra eventuele gevolgen van door de regering strikt noodzakelijke ingestelde maatregelen vergelijkt met het uitbreken van de Februaristaking of verder terug in de tijd van de Palingoproer. Gelukkig wordt Seinstra’s mening niet tot het overgrote deel van de bevolking gedeeld en achter het verplegend personeel staat en de handhavers staan.

  • Waar haalt u de gegevens vandaan, dat het overgrote deel van de bevolking deze ‘regerings maatregelen’ deelt? Heb ik het verplegend personeel genoemd? Ik ben bang dat u uw geschiedenis helemaal niet tot u genomen hebt. Met het overschrijven van mainstream media artikelen, blijft u een mainstream-publicist. helaas. Gelukkig telt deze stad, vele goede historici als Drs Jan T. Bremer, Henk Schoorl en Rens Schendelaar.
   Mede in ogenschouw genomen uw vele politieke partij-lidmaatschappen in de gemeenteraad. Zie ik u als een dwarrelaar, waar er helaas te veel van zijn.

 5. Met drie personen naast elkaar fietsen is ook niet zo fijn. Krijg je nog grote mond als je er iets van zegt! Wij gaan altijd achter elkaar fietsen als er iemand aan komt. Lopen, fietsen, paardrijden, maakt niet uit! Houd afstand!

 6. Marinus Vermooten. Ten eerste ben ik het niet altijd eens met Mvr. Seinstra maar zij maakt wel degelijk een punt en vindt ook dat U met een deel van uw reactie naar haar de plank misslaat. Ook deze jongen staat achter iedereen die zijn best doet om het virus te bedwingen (zelf een vrouw die in de zorg werkt) en het is zeker een zeer donker scenario wat zij schrijft. Toch is er een bepaalde tendens dat er grote demonstraties gaan plaatsvinden en mogelijk wel een oproer en dat heeft allemaal te maken met de noodverordeningen die dit Kabinet in een Wet wil gieten waardoor de rechten en plichten van de burgers worden beperkt en de privacy volledig te grabbel wordt gegooid. Als historicus c.q. politicus geef ik u het advies om zich daar wat meer in te verdiepen want het zou nog wel eens kunnen dat Mvr. Seinstra wel eens gelijk krijgt wat betreft volkswoede c.q. geweldadigheden die ons te wachten staat wanneer deze Wet ( die in de maak is) is ingevoerd.

 7. Laat mij niet in met waardeoordelen welke inwoners van onze woonplaats zich al of niet serieus met lokale historie van onze gemeenschap bezighouden. Van alle drie door u genoemde auteurs bezit ik vrijwel alle boeken die ik met veel genoegen heb aangeschaft. Maar er zijn er meer die in onze gemeente belangeloos veel tijd steken in historisch onderzoek en daar heb ik als een van de eerste leden sinds de oprichting van de Helderse Historisch Vereniging veel waardering voor. De inmiddels 6500 inwoners die ik vanaf januari 1982 op banden heb geïnterviewd (bewaard voor geluidsbandenarchief HHV) en vele duizenden uren archiefonderzoek in Den Helder, Alkmaar en Den Haag draag ik met de talrijke in de afgelopen 40 jaar verzamelde (vaak unieke) foto’s graag straks over aan de Helderse Historische Vereniging..Maar dit ter zijde. Het staat natuurlijk een ieder vrij om uw gegevens met betrekking tot het eerst genoemd punt in twijfel te trekken maar ik baseer mij gewoon op enquêtes. Hier laat ik het bij want ik ben thans druk bezig met de radiodocumentaire Den Helder 1940-1945 dat komende zondag wordt uitgezonden.

Comments are closed.