Het is ontspannen fietsen in Den Helder

2

Den Helder – Afgelopen najaar deed Den Helder mee aan de landelijke verkiezing van de Fietsersbond: Fietsstad 2020. De gemeente Veenendaal werd door de Fietsersbond uitgeroepen tot Fietsstad 2020 en in totaal gaven ruim 45.000 Nederlandse fietsers hun mening. Ruim 372 deelnemers uit Den Helder en Julianadorp vulden de vragenlijst in.

Op de website www.fietsersbond.nl/fietsstad2020/ staan alle scores van heel Nederland. Den Helder scoorde als gemeente best goed. Bewoners waarderen het vooral dat zij de bestemming kunnen bereiken zonder veel omfietsen, dat fietsers niet met voetgangers in conflict komen en dat het – onder gezonde omstandigheden – ontspannen fietsen is in de gemeente.

Elke twee jaar organiseert de Fietsersbond deze verkiezing. Het stimuleert gemeenten in Nederland om het fietsen te bevorderen met goede fietspaden, betere fietsparkeerplekken en voldoende oplaadpunten voor elektrische fietsen. De gemeente geeft aan alle inzenders te danken en aan de slag te gaan met de gemaakte verbeteropmerkingen.

En voor nu: gaat u fietsen? Denkt dan wel aan de corona-maatregelen!

2 REACTIES

  1. Als den Helder best scoort, vraag ik me af hoe het voor de rest in de gemeentes gesteld is

Comments are closed.