Internet en tv, hoe voordelig is het als je dit combineert?

0

Vroeger hadden we in Nederland één televisiezender. Punt. Massaal schakelde iedereen die een toestel had in op dat ene kanaal om te zien wat de programmamakers in petto hadden. Hoe anders is dat in de loop der jaren geworden. Nederland kreeg er een tweede en derde publieke net bij, commerciële zenders deden hun intrede en dankzij de komst van kabeltelevisie en satellietschotels konden we vele tientallen zenders vanuit de hele wereld bekijken. Met de mogelijkheid om televisieprogramma’s via het internet te bekijken, zie je het aantal minuten dat mensen besteden aan het op traditionele wijze kijken naar televisieprogramma’s juist weer afnemen.

Inmiddels zijn er al steeds meer mensen die ervoor kiezen om het televisieabonnement helemaal de deur uit te doen. Ze zijn volledig overgeschakeld op internet en bekijken hun favoriete programma’s nu gewoon online. Toch zijn er ook mensen die er niet aan moeten denken om die stap te zetten. Ze laten zich graag verrassen door het programma-aanbod van die dag, door simpelweg na een dag hard werken op de bank te ploffen en te bekijken wat hen voorgeschoteld wordt. Want dat is natuurlijk een groot voordeel van de traditionele manier van kijken; je hoeft er geen moeite voor te doen en je ziet soms iets waarvan je niet wist dat het er was.

Op internet moet je gericht op zoek gaan naar het programma van je keuze, terwijl je met de afstandsbediening van de televisie in de hand wat kunt zappen en daarmee onverwacht in een amusant of boeiend programma terecht kunt komen, dat je tot op dat moment nog niet kende. Er valt dus wel iets te zeggen voor het behouden van het televisiepakket. Vooral ook omdat de kosten daarvan echt niet enorm hoog zijn. Je kunt op de website Internetvergelijken.nl zien dat er meestal combinatievoordeel wordt geboden als je het televisiepakket bij dezelfde provider afneemt. Daarbij moet je wel een aantal factoren meewegen:

  • Hoe snel moet het internet zijn?
  • Hoeveel televisiezenders wil je bekijken?
  • Wil je programma’s kunnen pauzeren?
  • Wil je er een recorder bij?

Al deze dingen zijn natuurlijk bepalend voor de hoogte van je maandbedrag. Maar feit is dat je duurder uit bent als je kiest voor twee verschillende aanbieders. We kunnen dus gerust stellen dat een combinatie van internet en tv een aantrekkelijk maandelijks voordeel oplevert. Snel verdiend, toch?