Lokaal coronanummer slaat aan en levert ontroerende reacties op

0

Den Helder – Het gaat goed met het regionale nummer “Samen zijn wij sterk”, dat een aantal regionale artiesten en inwoners heeft ingezongen. Het is een echt coronalied, geschreven door Nieuwedieper Jan Helder met als doel “iedereen eigenlijk te verbinden en om kracht te geven in deze bizarre tijd”.

“Het is een eenvoudig, maar krachtig refrein wat je makkelijk meebrult en dat kan opluchting geven om soms te ontladen of je frustratie weg te zingen”, aldus Jan. “Het was eigenlijk een project doordat ik een oproep heb gedaan aan vrienden van mijn Facebook om het refrein mee te zingen en dat dan naar mij te sturen.” Zelf benaderde Jan zangeres Fleur Raateland, die de lead prachtig heeft ingezongen.

“Niemand had nog een idee wat het zou gaan worden, ze kregen alleen het 25 seconden durende refrein te horen. Tot mijn grote plezier kreeg ik genoeg aanmeldingen, ik vroeg erbij of ze dat ook wilde filmen zodat ik het in de clip kon verwerken. Gelukkig waren er genoeg die net als ik als muzikant toch niets te doen hebben en het spontaan opgepakt hebben om de tijd te doden. Het is een mooi lied geworden (al zeg ik het zelf) wat heel goed aan slaat.” Na de eerste dag was het op Youtube al ruim tweeduizend keer bekeken en het staat inmiddels ook op Spotify.

“Ik heb al een flink aantal mooie en ontroerende reacties ontvangen van mensen die er kracht uithalen, vooral de berichten uit de zorg komen wel binnen”, zegt Jan. “Het heeft zijn doel bereikt, want daarvoor is de onverwachte inspiratie voor dit lied tot mij gekomen, denk ik.”

Het nummer is deze dagen ook regelmatig te zien via Regio Noordkop TV.