LOS Radio nu ook via DAB+

0

Regio – De twee radiozenders van Regio Noordkop zijn nu ook te ontvangen via DAB+. Nadat vorige week de vergunningen zijn toegekend is dinsdag de technische installatie op orde gebracht en zijn de uitzendingen via digitale radio per direct van start gegaan. Via de zenders van Regio Noordkop zijn op dit moment LOS Radio, Noordkop Radio en Coastline Radio te ontvangen.

De drie omroepen hebben de vergunning ontvangen voor uitzending via DAB+ voor de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Op dit moment wordt overigens nog op half vermogen uitgezonden, maar dit wordt binnenkort verdubbeld. Afhankelijk van de ervaringen met de huidige ontvangst is het mogelijk dat later dit jaar extra zendinstallaties worden ingeschakeld.

Wie beschikt over DAB+ ontvangstapparatuur (bijvoorbeeld thuis of in de auto) kan de zenders vinden op het digitale kanaal 8C