Op bezoek bij de dieren van De Helderse Vallei

0

Den Helder – De Helderse Vallei is al een tijdje gesloten voor publiek. Achter de schermen wordt echter hard gewerkt. Bijvoorbeeld op de stadsboerderij, waar de dierverzorgers elke dag voor alle dieren zorgen.

Speciaal voor de kinderopvang en de jongste groepen van het basisonderwijs zijn nu korte filmpjes opgenomen om te kijken hoe het met de dieren gaat. De producties zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen Astrid Zoon-Sintenie, kleuterleerkracht van Sarkon basisschool “De Vlieberg”, en de afdeling educatie en de stadboerderij van De Helderse Vallei. Astrid: “Het leek me leuk om wat korte vlogjes op te nemen op het terrein van De Helderse Vallei om aan de kinderen uit mijn klas te laten zien.” Dat mondde uit in een serie van 6 filmpjes.

Brenda Bruinenberg, educatief medewerker van De Helderse Vallei: “We waren zelf al bezig geweest met het opnemen van korte filmpjes voor op social media. Van daaruit was de stap naar een serie leuke en informatieve filmpjes snel gemaakt!”

Tijl Damen
Bijzonder is ook dat de bekende theatermaker Tijl Damen belangeloos één van zijn liedjes ter beschikking heeft gesteld voor de filmpjes, ingezongen door juf Astrid zelf. Natuurlijk worden de filmpjes breed ter beschikking gesteld. Brenda: “We zijn er voor heel Den Helder, juist in deze tijd!”

De filmpjes zijn te zien op het YouTubekanaal van De Helderse Vallei en worden gedeeld op de social media van De Helderse Vallei.

Voor kinderopvang en onderwijs komen er leuke opdrachten bij die kinderen kunnen doen. Deze komen na de meivakantie beschikbaar als de scholen en ook de kinderopvang weer open gaan. Meer informatie: educatie@deheldersevallei.nl