Rotary Club Den Helder een “male-chauvinistic clubje”?

26

Afgelopen donderdag heeft de Rotary Club Den Helder 150 Paaspakketten bezorgd bij de Voedselbank in Den Helder. Op Den Helder Actueel is daar door een enkeling kritisch op gereageerd: ”Hebben Rotarians geen probleem met de coronamaatregelen, gaan bij hun de zaken goed? Of doen ze straks een beroep op een noodfonds?” en “de Rotary blijft een male-chauvinistic clubje”.

Uit deze reactie blijkt maar weer eens dat er bij een enkeling een totaal verkeerd beeld bestaat van de Rotary Club(s) en serviceclubs in het algemeen. Rotary staat open voor mannen en vrouwen van elke leeftijd en uit elke geleding van de maatschappij. Geen elitaire club van “rijke oude mannen” dus. Wat hebben de leden van de Rotary Club Den Helder gemeen? Hart voor onze prachtige stad en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken om de stad nog mooier en bruisender te maken.

Eén van de doelstellingen van Rotary is om fondsen te werven en die ten goede te laten komen aan maatschappelijke organisaties die ondersteuning nodig hebben, zoals dus ook de Voedselbank. De leden van Rotary doen dat niet door steeds de eigen “portemonnee” te trekken, maar door de handen uit de mouwen te steken.

Voorbeelden van deze fondsenwerving zijn onder meer:

 • Het jaarlijks, net voor Kerstmis, organiseren van de Santa Run
 • Het jaarlijks organiseren van de Bollen Businessloop
 • Deelname aan Zomer- en Winterdromen
 • Het jaarlijks uitgeven van een kalender met foto’s van het mooie Den Helder
 • Het inzetten van onze Foodtruck bij diverse evenementen in de stad

Met deze activiteiten kan de Rotary Club Den Helder elk jaar weer duizenden euro’s ten goede laten komen aan de bovengenoemde maatschappelijke instellingen.

Aan de criticasters: wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan één van onze activiteiten, een goede gelegenheid om kennis te maken met onze leden (vrouwen en mannen, jong en ouder). Wij zijn ervan overtuigd dat uw mening over Rotary na deze ervaring veel positiever zal zijn.

Namens Rotary Club Den Helder

James Meijer

26 REACTIES

 1. Mooi gepareerd James Meijer, van de stratenmaker die alle opdrachten in deze prachtige goede stad krijgt. De Rotary is op zijn dinges getrapt en vraagt de redactie voor een gastartikel. Typisch iets van een Amerikaans georienteerde mannenclub. met liefdadigheid in de publiciteit komen, vergelijkbaar met Bill Gates en in de tussenltijd de politiek corrumperen. Zo als ook in deze prachtige stad.
  De Rotary wil qua uitstraling op het Leger des Heils lijken. maar faalt daar in, in mijn optiek.
  Dat een boekhouder deze club een goed hart toedraagt is na de debacles in de States van KPMG en Deloite and Touch evident. Ook hij heeft steun nodig voor zijn terziele gegane Stadspartij Den Helder.

  Quote: WIKIpedia:
  ” Een serviceclub bleek namelijk een vruchtbaar netwerk te zijn waarin de verschillende leden elkaar opdrachten toe konden schuiven, zonder dat hierin sprake was van concurrentie.
  Tegenwoordig is het echter zo dat niet iedereen zonder meer bereid is om lid te worden van een serviceclub. Precies de mensen die serviceclubs op het oog hebben – namelijk de meest succesvolle personen – wijzen lidmaatschap vaak af.”‘

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Serviceclub

 2. Mooi gepareerd James Meijer, van de stratenmaker die alle opdrachten in deze prachtige goede stad krijgt. De Rotary is op zijn dinges getrapt en vraagt de redactie voor een gastartikel. Typisch iets van een Amerikaans georienteerde mannenclub. met liefdadigheid in de publiciteit komen, vergelijkbaar met Bill Gates en in de tussenltijd de politiek corrumperen. Zo als ook in deze prachtige stad.
  De Rotary wil qua uitstraling op het Leger des Heils lijken. maar faalt daar in, in mijn optiek.
  Dat een boekhouder deze club een goed hart toedraagt is na de debacles in de States van KPMG en Deloite and Touch evident. Ook hij heeft steun nodig voor zijn terziele gegane Stadspartij Den Helder.

  Quote: WIKIpedia:
  ” Een serviceclub bleek namelijk een vruchtbaar netwerk te zijn waarin de verschillende leden elkaar opdrachten toe konden schuiven, zonder dat hierin sprake was van concurrentie.
  Tegenwoordig is het echter zo dat niet iedereen zonder meer bereid is om lid te worden van een serviceclub. Precies de mensen die serviceclubs op het oog hebben – namelijk de meest succesvolle personen – wijzen lidmaatschap vaak af.”‘

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Serviceclub

  (was niet opgeladen gaat veel fout bij Akismet)

   • Het onbeschofte van u is het jijen en jouen, hebben we samen in de klas gezeten?
    Of in een makelaarskantoortje, gooi er ook maar een rits debiele vraagtekens uit: ?????

    • Het is natuurlijk altijd lastig om met kritiek om te gaan. Zeker als u zelf een blunder van de eerste orde begaat. Getuige de tweede zin denkt u dat te kunnen corrigeren en wederom een fout van jewelste.
     Troost u met de gedachte dat de Rotary niet vraagt om een gastartikel, maar dat een ieder (dus ook u) vrij bent om een gastartikel te schrijven.
     Ga de uitdaging aan, maar dan wel graag zonder Wikipedia en zonder blunders over boekhouders, stratenmakers en makelaars.

     • reactie bij een ander artikel over de Rotary:

      Mandy Seinstra 10 april 2020 At 16:29
      Ja is wel goed DH, even niet in het pulletje van de Helderse goegemeente of je slaat de plank mis of je kunt beledigd worden. Nu wen er maar aan.

      Gr Mandy.

      de enige die niet wil wennen is Mandy zelf?

     • Dit gastartikel maakt het alleen maar erger. Nu denkt de lezer er zal wel een luchtje aan zitten bij die Rotary. Verder kan ik uw redenering niet volgen. Ik zie velen gebruik maken van Wikipedia en andere publicatie’s Het is vreemd dat u mij dit verbied.

     • Niet de lezer denkt “er zal wel een luchtje aanzitten” maar Mandy Seinstra doet heel veel aannames.
      Overigens ben ik de laatste die u verbied Wikipedia te gebruiken (dan komt er tenminste nog iets zinnigs in de reacties) maar ik doel op het kopiëren van de directe link voor uw gastartikel.

  • krijg het gevoel dat Mandy niet toegelaten is bij dit clubje en nu alles uit de kast probeert te halen om ze in een kwaad daglicht te zetten ?

  • Zeer eenzijdig en daarom onwetenschappelijk artikel in WIKI.
   En dan geschreven door mensen die zwaaien met de vlag van een universiteit.

   • Is een entry over serviceclubs wetenschap? Of wilt u een propagandastukje voor de Rotaray? Nu dat is bovenstaand toch?
    Lekker hobbelen achter de vlag van James Meijer.

    • Als schrijvers zich presenteren als verbonden aan een universiteit, dan verwacht je een neutrale wetenschappelijke opstelling.
     Ik heb niets met serviceclubs en ik zou net zo kritisch hebben gereageerd wanneer dat artikel op dezelfde vooringenomen manier serviceclubs had bewierookt.

 3. Net als andere serviceclubs kampt Rotary in Nederland met een vergrijzingsprobleem

 4. Serviceclubs noemen ze het tegenwoordig. Je wordt lid om ‘Sevice aan jezelf/je bedrijf’ te verkrijgen.
  Zoals het Leger dH er is om de zending te bedrijven.

 5. Deze organisaties zijn als non-profitorganisaties gebruikelijk vrijgesteld van belasting. Donaties aan serviceclubs vallen vaak onder de regeling voor algemeen nut beogende instellingen (anbi). Dit verschilt echter per serviceclub.

 6. Serviceclubs noemen ze het tegenwoordig. Je wodt lid om ‘Sevice aan jezelf/je nedrijf’ te krijgen.
  Zoals het Leger dH er is om de zending te bedrijven.

 7. Laten we niet in negativiteit verzanden, daar hebben we zeker niets aan in de huidige situatie (anders overigens ook niet). Maar laten we blij zijn met positieve acties van wie dan ook. U en anderen zou daar een voorbeeld aan kunnen nemen Mevrouw Seinstra!

 8. ‘Het is vreemd dat u mij dit verbied.’ Aldus mevrouw Mandy (12 april, 16.23 uur).
  Ik stel voor om er ’n ‘t’ achter te zetten. Stam + t. Verbiedt.

 9. Den Helder Actueel heeft te maken met een ware internet troll. Had het eerst niet door en dacht wie kan er nu zulke domme vreemde dingen zeggen maar ben er nu achter. Zal misschien moeilijk zijn/worden inclusief mijzelf. Maar geef de troll geen voer. Ik geef meneer of mevrouw Mandy Seinstra geen voer meer.

 10. Toen jij, sorrie, u het had over ’n rits debiele komma’s in ’n reactie dacht ik dat ….enz.
  Vandaar mijn gemierenneuk.

Comments are closed.