Vrijwaard stopt met Paviljoen van Toen

4

Den Helder – Stichting Vrijwaard is gestopt met het Paviljoen van Toen, BoodschappenPlusBus en Bureau Opstap. De diensten zijn niet kostendekkend om voort te kunnen zetten. De vrijwilligers en klanten zijn telefonisch en per brief op de hoogte gesteld van dit besluit.

“Door de coronamaatregelen vinden er sinds 13 maart 2020 geen uitstapjes met de BoodschappenPlusBus en Bureau Opstap meer plaats. Het Paviljoen van Toen is sinds die dag gesloten”, laat Vrijwaard weten.

Theehuis en ontmoetingscentrum Paviljoen van Toen, gevestigd aan de Borneolaan tegenover het Timorpark, opende in 2012 haar deuren. Ook was er een museum voor exposities gevestigd. Met Bureau Opstap konden ouderen geheel verzorgd naar theatervoorstellingen gaan. De BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds voerde Stichting Vrijwaard sinds 2010 uit. Naast boodschappenritjes onder begeleiding van vrijwilligers konden ouderen samen diverse uitstapjes maken.

4 REACTIES

  1. Wie stopt er nu met de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds, Vrijwaard of het ouderenfonds? Ben wel benieuwd naar de oorzaken en redenen van deze beslissing. Niet kostendekkend? wat gebeurd er dan met de 88 miljard extra die de regering oa voor dit soort huizen uittrekt? Vrijwaard was voorheen ten Anker, toen het nog goed ging.Toen er nog door de directie bewoners werden herkend én bezocht. Dit is al jaren, sinds invoering van die naam, een mismanagement van lik m’n vestje. Ego’s.

      • Ja, met slechte of verkeerde mensen aan het roer is marktwerking en privatisering een kwelling voor de kwetsbare mensen.

Comments are closed.