Weinig hoop op betere busverbinding met Kooypunt en helihaven

6

Den Helder – De kans dat er op korte termijn een betere busverbinding met Den Helder Airport en Kooypunt komt lijkt gering. De fractie van Beter voor Den Helder had hier raadsvragen over gesteld, maar het college laat weten geen al te hoge verwachtingen te willen scheppen.

In de periode van 3 maart tot en met 31 mei 2019 is een bus-pilot gehouden, maar daar werd toen maar nauwelijks gebruik van gemaakt. Connexxion rijdt op dit moment met lijn 135 langs Kooypunt en Den Helder Airport via de N250. Omrijden via Kooypunt en Den Helder Airport kost volgens Connexxion minstens 5 minuten extra. Beter voor Den Helder stelt dat dit slechts 3 minuten extra kost.

Het college is op dit moment met zowel de provincie (de opdrachtgever van het openbaar vervoer) als Connexxion in overleg om te kijken of een betere busverbinding mogelijk is. “In dat kader willen wij de verwachtingen voor een structurele oplossing temperen. Uit de proef die destijds is gehouden is namelijk geconstateerd dat slechts een gering aantal reizigers per dag gebruik maakte van de tijdelijke dienst.”

6 REACTIES

  1. De enige luchthaven van Nederland die niet met het ov te bereiken is. Dichtstbijzijnde bushalte is verderop en moet je met gevaar voor eigen leven een drukke weg oversteken. Die proef was ook half werk. Doe het goed of doe het niet. Helaas is het hier in DH vaak eerst half en daarna niet..

    • Defensie rijdt al de godganse dag rondjes met lege bussen, moet Connection dat dan ook maar gaan doen?

  2. Dit is niet dat connection iets wil omrijden. Ze willen voor dit stukje omrijden natuurlijk geld zien. Ik vraag me af hoe zo omrijden, Lijn 135 rijd een keer in het uur dus ze kunnen makkelijk iets eerder vertrekken naar Den Oever.

    • als je beide routes op Googlemaps uitzet zit er ruim 7 minuten verschil in dus wel omrijden, lijn 135 vertrekt om 44 minuten na het hele uur vanaf het station, als daar 7 minuten af moeten is dat 36 na het hele uur, blijft niet veel tijd over voor treinreizigers om dit dan te halen

  3. Je zou toch zeggen dat die Oliemaatschappijen genoeg geld hebben om hun personeel met een eigen busje of met een Taxi naar een NS station te vervoeren ? #qrap

Comments are closed.