Woningstichting biedt huurders uitstel huurverhoging

19

Den Helder – Huurders van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV hoeven pas vanaf 1 januari 2021 de jaarlijkse huurverhoging te betalen. “Op deze manier willen wij onze huurders in deze bijzondere en moeilijke tijd ondersteunen. Dit scheelt het komende halfjaar afhankelijk van de hoogte van huur al gauw enkele tientjes per maand”, aldus Peter Kramer, financieel directeur Helder Vastgoed BV.

Verhuurders van woningen mogen jaarlijks de huurprijs aanpassen. De regering stelt elk jaar vast met welk percentage de huren maximaal omhoog mogen en met welk gemiddeld percentage. Voor 2020 geldt dat de huren van individuele woningen afhankelijk van het inkomen maximaal met 6,6% mogen stijgen.

Na overleg met de Stichting Huurdersbelang, die de belangen van de huurders van Woningstichting en Helder Vastgoed behartigt, is er voor gekozen om (net als in voorgaande jaren) de huren niet afhankelijk van het inkomen te verhogen. Er wordt alleen gekeken naar het verschil tussen wat de woning eigenlijk aan huur waard is (de streefhuur) en de huur die daadwerkelijk voor de woning wordt betaald. Alleen huurders die minder huur betalen dan de streefhuur krijgen een huurverhoging van 2,6%.

Woningstichting houdt de woningen in goede conditie en investeert in de woningen, onder meer door het treffen van energiebesparende maatregelen als dakisolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Bovendien moeten corporaties ook veel belasting betalen aan de rijksoverheid. Al die kosten betalen we onder andere met geld waarmee de huren worden verhoogd.

Huurverhoging per 2021
De huurverhoging wordt pas per 1 januari 2021 geïncasseerd. De huurverhoging gaat formeel in per 1 juli 2020. Dit betekent dat de huur per 1 juli aanstaande wordt verhoogd en tegelijkertijd met een zelfde bedrag administratief verlaagd. Op 1 januari 2021 komt de tijdelijke huurverlaging te vervallen. Eventuele verhoogde servicekosten, bijvoorbeeld voor schoonmaak algemene ruimten, worden ook pas per 1 januari 2021 doorberekend.

Alle huurders ontvangen binnenkort een brief waarin belangrijke informatie staat over de huurverhoging, het betalen van de huur en het eventueel bezwaar maken tegen de huurverhoging.

19 REACTIES

 1. Acherm, wat zijn ze weer flexibel bij Woningstichting…
  Betaal al meer als een jaar voor zonnepanelen die niet aangesloten zijn en van isoleren hebben ze ook nog nooit gehoord. Stookkosten zijn even hoog als van een villa op huisduinen… En nu komen ze met uitstel van de huurverhoging? Hoezo huursverhoging? Woningverbetering zou meer op zijn plaats zijn.

  • ben het volledig met je eens andrea,ook de huisjes aan de jac lemairestraat zijn niet geisoleerd en de voegen springen er spontaan uit,de stenen zijn uit de steentijd en zijn hol en in de schooten krijgen ze wel nieuwe gevels en die huizen staan er korter dan die woningen hier,maar wel steeds de huur omhoog gooien en er niets aan doen,mijn huis is nog steeds hetzelfde als toen ze gebouwd zijn en dan volgend jaar twee keer huurverhoging,woningstichting doe er wat aan i.p.v. die panden opknappen in die lege stad.

   • en ps zal van woningstichting wel niets horen en zal bovensteend wel verdwijnen in de onderste la.

    • en als woningstichting oude woningen plat gooit en er nieuwe voor neerzet is het ook weer huilen? ze kunnen toch nooit iets goed doen

   • En met jouw genoemde straat zijn er nog meer huizenblokken waar de voegen spontaan uitvallen, op zolder tussen de dak planken naar buiten kunnen kijken. @ a.klomp. En als je bij W.S. vraagt waarom deze niet gedaan worden, krijg je antwoord dat de muren nog niet slecht genoeg zijn, of anders ga je toch verhuizen ?

 2. Oh oh wat lief van Woningstichting. Bekende vos die de passie preekt. Zomaar een legitieme huurverhoging terzijde stellen. Hoe legitiem zijn die verhogingen eigenlijk in deze ‘coronatijd’? Moet alles niet eens op de helling? Voorbeeld: Rekenrente 4% terwijl banken geheel geen of negatieve rente betalen. Lijkt me iets voor de Stichting huurdersbelang om hier eens navraag te doen bij P. Kramer.
  Dan nu kan woningstichting via Ferdinand Vreugdenhil, een beroep doen op het ‘Noodfonds” van die oliedomme PVV. Wie moet bijdragen aan het noodfonds…..Ja de Helderse burger.
  In januari 2021 dubbelgepakt.

  • ging die rekenrente niet omlaag vanaf volgend jaar?
   waarom is die PVV oliedom?
   ik vind juist de gemeente oliedom dat ze een stadhuis van 40 miljoen doordrammen, had een mooi potje geweest voor het noodfonds, nietwaar? dan had het de Helderse burger niets meer gekost in 2021?

 3. Ik zie de reactie van George hierboven. Er zijn twee Peters nu actief op DHA. Wellicht bedoelde je mijn persoon?

 4. En woningstichting is opeens een aardige filantropische club geworden ??
  Laat me niet lachen,ze hebben twee gezichten,die poen betaal je straks dubbel en dwars terug.

   • Er is een spelingsruimte in de huurverhoging, van wat gevraagd mag worden en wat WS zijn huurders voorstelt . Die ruimte , kan gebruikt worden , om Het “”verlies”” van de uitgestelde huur terug te vangen. Maar ….. , let op het addertje !! U betaald dan in 2021, 2x huurverhoging !!

    • die spelingsruimte is inkomensafhankelijk, volgend jaar dus 2 x maar dat is dus een maand of 6 minder de hogere huur betalen, ik vind het een mooie geste maar er zijn hier een partij zuurpruimen die het dus niet aardig vinden van WS, als ik het voor het zeggen zou hebben zou ik het gewoon terugdraaien en de verhoging dit jaar gewoon door laten gaan met al dit gezeik, stelletje ondankbaren

     • De grootste zeikert is een zekere Peter,die zit duidelijk thuis zich te vervelen en vindt overal wat van.Waren we eindelijk van RB verlost krijgen we Peter er voor terug.Van de regen in de drup zou ik zeggen.

 5. Je bent niet verlost pipo, ik heb geen zin om op zielige personen in te gaan, je kunt Peter ook proberen weg te treiteren met je puberale facebook reacties, trouwens zeikerd is met een d laaggeletterde …..

  • He he ,ik had je al gemist,maakte me toch een beetje zorgen over je eventuele gezondheid.
   Je bent hier toch wel de “krenten in de pap” met je scherpe opmerkingen .Degene die het nog een beetje leuk maakt in deze barre tijden.
   Gelukkig heb jij je niet laten wegtreiteren.

 6. Ik word er momenteel op ander Social Media er ook op aangesproken met waarmee de andere Peter reageert. Ik reageer al jaren met Peter op DHA en ik ga deze naam niet veranderen.

Comments are closed.