Zeven jongeren beboet voor samenscholen

16

Den Helder – Zeven jongeren zijn vrijdag bekeurd voor het samenscholen. Ze kregen allen een boete van 390 euro.

De vriendengroep was 11 april gewaarschuwd om niet met zijn allen bij elkaar te komen in een garagebox. Ze waren daar toen door de politie aangetroffen. Dan is het niet vreemd dat de politie blijft controleren bij dezelfde garagebox.

De zeven, allen 20 of 21 jaar oud, werden nu dus voor de tweede keer binnen twee weken in een garagebox op het Arsenaal aangetroffen. Dat heet in deze coronatijd een samenscholing en is nadrukkelijk niet toegestaan. Hun argument voor de bijeekomst? “Wij komen altijd samen, dus we kunnen elkaar niet besmetten…”.

16 REACTIES

 1. 20 /21 jaar oud , we komen altijd samen , “dus wij kunnen elkaar niet besmetten” een iq, die niet groter is dan hun schoenmaat.

 2. Erg dom van deze jongens en ook het argument. Vergeet niet dat € 390,– boete een hoop geld is en mocht je een krap inkomen hebben of eventueel nog studeren en denk dat gaan mijn ouders wel betalen dat hier niet blij mee zijn en dat die met een aantal woorden komen die ik hier niet durf te schrijven van boosheid wanneer zij horen waarom jij een bekeuring c.q. boete heb gekregen.

 3. Goed dat de politie hier mee bezig is! Miste wel wat handhaving op de zaterdag markt. Jacob, reageer toch niet op de DHA trol. Als we hem/haar allemaal negeren houdt het vanzelf wel op. Samen komen we er doorheen!

  • Grappig om te zien hoe de jongeren in een slecht daglicht worden gezet. Op mijn werk, stikt het van de 50 plussers, die alsnog hun best doen om met z’n tweeën binnen te komen ondanks al die maatregelen. Egoïstisch tot en met. Niks alleen de jongeren, ouderen kunnen het net zo goed.

 4. Ach ach Mandy Seinstra hebt jij nu echt niets anders te doen dan hier de negativo te spelen? Ik zou zeggen; maak een feestje van je leven en koop nog een fles azijn. Wat die jongeren betreft, ze zijn erg naief en ik hoop dat hun ouders , die dit bedrag ongetwijfeld op moeten hoesten, hen alles terug laten betalen.

 5. Nou wil ik niet meteen bovenstaand bericht pedagogisch wegknuffelen. Maar je zal momenteel maar, qua leeftijd, in de tweede of derde adolescentiefase zitten (niet te verwarren met puberteit). Volop experimenterend met je keuzemogelijkheden. Ik denk dat een waarschuwing, dit maal met inschakeling van ouders, meer passend was geweest. Ik ken de casus uiteraard niet. Ik hoop dat ouders dit financieel en emotioneel “erbij” kunnen hebben!

  Wat een rare tijden.

  • hoe vaak moet je waarschuwen? 15 keer? heeft geen zin dat zie je met dit voorbeeld maar weer al te goed, heb je het argument gelezen? deze waren al een keer gewaarschuwd, volkomen terecht dat ze beboet zijn

   • Laat ik u een vraag stellen.

    Stel, Peter, u bent circa 18, 19 of 20 jaar. Hoe ziet uw leven er uit tot en met de maand augustus?

    • mag ik u dezelfde vraag stellen maar dan als 75 jarige?

     we zitten nu eenmaal allemaal met deze ellende, en als we er zoals deze jongelui weer nergens rekening mee kan houden dan kunt u dezelfde vraag stellen over een jaar, gewoon even de regels volgen, is dat zo moeilijk? duidelijk wel en zeker als iedereen dit soort excessen weer door de vingers wil zien keer op keer, gewoon fijn beboeten dan leren ze misschien iets en wordt de maatschappij sneller weer normaal

     • Goed punt Peter. Al had ik wel graag een antwoord gehad op mijn vraag.

      Mijn punt is dat er tussen een eerste waarschuwing en € 400,= boete (laat ik het even afronden) er nog een tussen stap mogelijk is; namelijk het betrekken van ouders/verzorgers. Zo ingewikkeld is dat niet. Dus niet 15 x, of keer op keer…….Gewoon 1 tussenstap in de recidive => ouders betrekken!!!

      Dat is de stap tussen 20 en 75 jaar.

      Wel mooie reactie Peter. Complimenten!

    • het probleem met dat is dat sinds 1990 in dit land jongeren vanaf 18 jaar meerderjarig zijn en handelsbekwaam worden geacht, dan zitten er ongetwijfeld allemaal haken en ogen aan “de ouders er bij betrekken”

Comments are closed.