Aangepaste afvalinzameling tijdens feestdagen

0

Den Helder – Met de feestdagen gaan veel zaken anders, ook de afvalinzameling van HVC. Op Hemelvaartsdag (21 mei 2020) en tweede pinksterdag (1 juni 2020) haalt HVC geen afval op en komen zij op een eerder of later moment langs.

Wanneer precies HVC de bak komt legen? Download de HVC afval-app of kijk in de online afvalkalender via de pagina afvalkalender inzien. In de app is het ook mogelijk te kiezen voor het ontvangen van een melding wanneer HVC langskomt. Ook is in de app op te zoeken welk afval in welke bak hoort.

Afvalbrengstations gesloten
De afvalbrengstations zijn op feestdagen gesloten. De dagen voor en na feestdagen zijn vaak drukker. Door de maatregelen rondom het coronavirus laat HVC minder bezoekers tegelijk toe om 1,5 meter afstand tussen bezoekers te kunnen garanderen. Hierdoor ontstaan lange wachtrijen, die kunnen oplopen tot twee uur.

Voor ieders veiligheid vraagt de gemeente het bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd dan rekening met lange wachttijden. De openingstijden van het afvalbrengstation zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.