Assorgia: Seniorenpartij heeft heel veel binnengehaald

11

Den Helder – Carlo Assorgia, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij Beter voor Den Helder, is het niet eens met de kritiek van de Seniorenpartij op wethouder Remco Duijnker. “Wij beoordelen een wethouder op uitvoering coalitieakkoord en daar valt niks op aan te merken. Als de wethouder zijn taak goed uitvoert kun je hem niet wegsturen.”

Assorgia deed zijn uitlatingen zaterdag in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad”. Volgens het raadslid zijn de verhoudingen in de coalitie nog steeds goed en dat is ook in het college het geval. Dat Carla van Driesten ontevreden is over het werk van de wethouder snapt Assorgia niet. “Ook de Seniorenpartij heeft punten binnengehaald in het akkoord, bijvoorveeld dat er niet bezuinigd werd op de bibliotheek, maar ook op tal van andere onderwerpen. Ook de wensen van de Seniorenpartij ten aanzien van De Helderse Vallei en de vogelopvang worden deze periode gerealiseerd.”

“Er zit heel veel seniorenbeleid in het coalitieakkoord, maar je moet wel je ogen opendoen om dat te zien. Met twee zetels haal je natuurlijk nooit alles binnen, maar ik vind persoonlijk dat de Seniorenpartij heel veel heeft binnengehaald. Je moet het wel willen zien!”

Wethouder
Een wethouder zonder partij kan niet in het college, vinden velen. Assorgia reageerde ook op die kwestie: “Zou kunnen kloppen, maar de gesprekken lopen al en als Duijnker namens Beter voor Den Helder in het college zit wordt het een andere discussie.”

Ook over de kritiek van fractievoorzitter Syvlia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur op wethouder Michiel Wouters reageerde Assorgia: “Als ze van hem af wil moet ze maar een motie van wantrouwen indienen en zien hoever ze komt.” Over Hamerslag zelf: “Ze heeft zoveel klachten, die nemen we niet meer serieus”. Frans Klut van D66, ook aanwezig, vond die opmerking niet kunnen, maar Assorgia nam er niets van terug.

11 REACTIES

 1. Hoe kan hij dit zeggen terwijl hij zelf het beste er uit heeft gehaald. En wie moeten we nu nog geloven van de raadsleden wat niet in eigenbelang is.

 2. Het is aan de Seniorenpartij zelf om te beoordelen of ze met deze wethouder voldoende zichtbaar zijn binnen het college en niet aan Assorgia. Als ik het goed begrijp horen we binnenkort dat Duijnker voor BvDH wethouder wordt. Benieuwd wat de rest daarvan vindt. Het zou ook meteen het gelijk van mevr van Driesten bevestigen. En wat zullen de kiezers ervan vinden? Eerst de BB stemmers met Wouters en nu dit.

 3. Assorgia,

  De coalitiepartijen zullen het niet eens zijn met de reactie van deze flapdrol. Wethouder Duijnker zal zijn verantwoordelijk nemen.
  Aan blijven als wethouder voor BVDH zou een schande zijn, maar dat zal hij toch wel hebben begrepen?
  Als de coalitie partijen dit accepteren is het de definitieve bevestiging dat men de kiezer wederom negeert.

  Martien Rietveld

 4. Carlo Assorgia begint in het programma nieuwsraad dat het rustig is binnen de politiek.
  Hij veroorzaakt op dit moment een politieke crisis, door te eisen dat Wethouder Duijnker aan blijft. Seniorenpartij heeft het vertrouwen opgezegd in wethouder Remco Duijnker. En Partijen als VVD en CDA vinden daarom dat Duijnker niet kan aanblijven.

  Carlo Assorgia verteld in het programma nieuwsraad dat de verhoudingen binnen het college goed zijn. Bronnen binnen het gemeentehuis zeggen duidelijk wat anders. Het botert oa niet tussen Kees Visser (VVD) en Hellen Keur (CDA). Dit zou te maken hebben met omgang van Visser richting Keur.

  De seniorenpartij zou volgens de voorman van Beter voor Den Helder heel veel hebben binnen gehaald. Hij noemt allerlei voorbeelden, alleen zijn het voorbeelden die niet specifiek gaat over onderwerpen van senioren.

  Carlo Assorgia is verder niet collegiaal richting zijn mede raadsleden. Het niet serieus nemen van collega raadsleden is een doodzonde. Zelfs als het gaat om een fractievoorzitter van een oppositiepartij.
  Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur stelt kritische vragen over het beleid dat het college nu voert. Dan zeggen dat hij de kritische vragen onzin vind en niet serieus neemt zegt meer over Carlo Assorgia, dan over de vragensteller.

  • Beste heer Nihot, kan het zijn dat ik Helder onafhankelijk mis in de raad/college? Ik volg vele partijen (ook in Den Helder) maar deze zie ik nergens terugkomen hoewel ik veel reacties vanuit uw kant zie verschijnen namens Helder Onafhankelijk.

   • Dat klopt, wij zitten gelukkig niet in het college. En ook tijdelijk niet in de raad. In 2022 doen we gewoon weer mee met verkiezingen.

    Maar dat betekend uiteraard niet, dat wij tot die tijd onze mond houden. En gewoon zeggen wat we denken, en denken wat we zeggen.

 5. De seniorenpartij , mag je verwachten , heeft een programma , idealen en doelstellingen , net als elke andere partij .
  Als nu de partij zich terug trekt uit het college , lijkt het me logisch dat deze wethouder , als lid van die partij dat ook doet .
  Het lijkt me zeer opportunistisch als hij dit niet zou doen .
  Je kunt niet vliegeren zonder touwtje . Sterker nog , je staat voor lul .

 6. Het gemeente bestuur en alles wat er mee te maken heeft : de Efteling is niks bij………………..

 7. Volgens het duale stelsel kan iedere partij die aan een coalitie deelneemt een wethouder van buiten inhuren. Dat heeft BVDH dan ook gedaan met de heer Wouters, dat hij lijsttrekker voor Behoorlijk bestuur was is niet relevant. Zo kan BVDH ook de heer Duijnker inhuren. Niets staat dat in de weg zo lang de coalitie de meerderheid heeft. Bijkomend voordeel is dat hierdoor wachtgeld betaling voor de heer Duijnker word voorkomen en wat is nog mooier dan een ‘onzichtbare’ wethouder.
  Net zo iets als Ferdinand Vreudenhil . Het is correct, u heeft deze meerderheid gekozen, nu geen huilie huilie doen.

Comments are closed.