Behoorlijk Bestuur benadrukt geen coalitiepartij te zijn

7

Den Helder – Na het opzeggen van het vertrouwen door de Seniorenpartij in haar eigen wethouder Remco Duijnker, gaat de discussie over de vraag of een wethouder zonder partij wel deel kan uitmaken van het college. Formeel is het antwoord ja, want Michiel Wouters doet dit al vanaf de eerste dag van dit college. Hij was lijsttrekker van Behoorlijk Bestuur, is ook lid van die partij, maar werd door Beter voor Den Helder gevraagd als ‘hun’ wethouder. En dat terwijl Behoorlijk Bestuur geen deel uitmaakt (of heeft gemaakt) van de coalitie.

De afgelopen dagen leidde ook de positie van Wouters tot vragen en dus vindt Sylvia Hamerslag, de fractievoorzitter van Behoorlijk Bestuur, het nodig middels een persbericht nog eens duidelijk te maken dat BB en Wouters in de coalitie en het college niets met elkaar te maken hebben.

“Wij hebben de crisis binnen het huidige college al enkele weken zien aankomen”, zegt Hamerslag. “De ontstaande politieke crisis is in onze ogen niet ontstaan door de Seniorenpartij, maar door het college van Burgemeester en Wethouders, die niet op de juiste wijze communiceren met de gehele gemeenteraad. Ook heeft het college en enkele coalitiepartijen totaal geen oog meer voor wat er onder de bevolking speelt. De burger blijkt niet meer belangrijk, het gaat alleen nog maar om macht.”

Coalitie
“Fractievoorzitter Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder heeft in de media geventileerd dat Wethouder Michiel Wouters lid is van Behoorlijk Bestuur. Daarmee probeert hij Behoorlijk Bestuur aan zijn coalitie te linken. Hiervan nemen wij middels dit persbericht duidelijk afstand”, benadrukt Hamerslag. “Wouters is lid, zoals iedereen lid kan zijn van een politieke vereniging. Na de keuze van Wouters om wethouder te worden voor Beter voor Den Helder, heeft hij zijn politieke carrière binnen Behoorlijk Bestuur voorgoed vaarwel gezegd.”

“Behoorlijk Bestuur laat zich zowel direct als indirect niet door Beter voor Den Helder gebruiken om wethouder Remco Duijnker aan te houden. Ook is Behoorlijk Bestuur niet van plan in deze coalitie te stappen en blijft tot dit college omvalt oppositiepartij. Behoorlijk Bestuur zegt met dit persbericht dan ook het vertrouwen op in wethouder Duijnker. Het gaat hierbij niet om de persoon, maar een wethouder die niet een politieke partij vertegenwoordigt is niet te handhaven.”

Deelname
Er valt met Behoorlijk Bestuur alleen te praten over coalitiedeelname als het gehele college valt en er volledig nieuwe onderhandelingen gaan plaatsvinden, zo laat Hamerslag weten. “Dit betekent ook dat er dan gekeken moet worden naar een nieuwe wethoudersploeg. Michiel Wouters is daarbij geen wethouderskandidaat voor Behoorlijk Bestuur.”

7 REACTIES

 1. Nu de vraag, is wouters ook lid van BVDH waar hij de wethouder voor speelt. Zo niet , dan kan Wouters geen wethouder zijn voor die partij. Er wordt immers gesteld , dat een wethouder zonder partij niet in het college kan zitten. Duidelijk is nu wel dat Behoorlijk Bestuur hem niet meer ziet zitten. Hij is wel lid , maar vertegenwoordigt BB op geen enkele wijze.

 2. En dat is allemaal Beter Voor Den Helder met zo,n Behoorlijk Bestuur. ?

 3. Dit artikel is onzinnig. Wouters is wethouder voor een partij die deel uitmaakt van de coalitie. Duinker is wethouder van geen enkele partij die deel uitmaakt van de coalitie.
  En dus moet hij opkrassen !
  Er is overigens de Wouters oplossing. Je pleegt domweg verraad aan je eigen partij en gaat wethouder spelen voor een andere partij. Het gegeven dat Wouters nog lid is van B.B maakt dit overspel er niet acceptabel. In wezen is hier sprake van principeloos handelen. Een verschijnsel dat in de politiek meer en meer om zich heen grijpt. Men heeft een baan als vertegenwoordiger van een belangengroep. Dat de wens en het belang van de kiezer op de schroothoop gast is voor deze mensen niet belangrijk. Opvallend is wel dat zij hun handelen propageren met de kreet dat het in het belang van ons allen is.

 4. En de gewone burger is er inmiddels doodmoe van,snapt er geen reet meer van ,en laat alles voor wat het is. 99% van de inwoners heeft geen enkele interesse meer in de Helderse politiek.
  En daarom blijven de clowns gewoon acteren in hun eigen doorlopende voorstelling.

 5. Nam de VVD wethouder Visser destijds ook niet over van de partij ‘Kies Kees’ ?

  • dat was het grootste kiezers bedrog van toen kies kees en dan een andere kees die ook nog eens bij de vereniging van dwazen naar binnen wipt om voor de eerste kees te zien en te horen waar de leuke deals liggen storm aan zee bijvoorbeeld niemand mocht daar iets beginnen kees wel rara

Comments are closed.