CDA wil meer ruimte voor terrassen

11

Den Helder – Er moet meer vanaf 1 juni meer ruimte komen voor terrassen in Den Helder. Dat stelt CDA-raadslid Edwin Krijns. Zijn partij komt maandagavond tijdens de raadsvergadering met een motie die dit mogelijk moet maken.

Krijns: “Onze inwoners moeten veilig en verantwoord met hun kinderen een ijsje kunnen eten op het terras. Onze ondernemers moeten meer ruimte krijgen om te ondernemen. De coronacrisis heeft de lokale horeca in zwaar weer gebracht. De motie geeft wat ruimte om veilig met elkaar door de crisis heen te komen.”

De partij pleit voor meer fysieke ruimte voor ondernemers om hun terras op te stellen. Met 1,5 meter afstand kunnen er minder tafeltjes neergezet worden, door de ondernemer meer ruimte te gunnen voor zijn deur kan deze mogelijk toch al zijn tafeltjes kwijt. Daarnaast moet de mogelijkheid er komen het terras langer open te houden, zoals bij mooi weer.

Tenslotte krijgen horeca ondernemers zonder terrasvergunning de mogelijkheid wat tafels en stoelen buiten te zetten. “Veel horecagelegenheden bieden onvoldoende binnenruimte om in lijn met de voorschriften van het RIVM te kunnen opstellen. Door delen van de openbare ruimte te bestemmen tot terrasruimte, krijgen ook zij een eerlijke kans.”

“We zitten in een ongewone situatie die ongewone maatregelen vergt”, stelt Krijns. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat we elkaar helpen, begrip tonen en tegemoet komen. Oog houden voor elkaars veiligheid en maar hopen op een mooie zomer.”

11 REACTIES

 1. Heel mooi natuurlijk, dat het CDA meedenkt om de schade aan de horeca te beperken. Maar … , niet voor elk horeca bedrijf zal dat mogelijk zijn vanwege het ontbreken van die ruimte . En, als de situatie weer “”normaal”” is , hoe draai je dat weer terug .

  • Waarom terugdraaien? En dat is heel jammer voor degene waar het niet bij mogelijk is. Moet daarom maar voor degene waar het wel van toepassing is ook niet die ruimte gegeven worden?

 2. Ach jee, de “Prins” is vergeten de sleutel van de stad in te leveren, dat had eind februari al moeten gebeuren.

  • En u vergeten geen glas azijn te drinken.

   Maar neem er nog eentje! Proost!

 3. Tegenwoordig heb je voor 2 glaasjes bier op het terras, een krat bier in de supermarkt. Laat dus maar lekker dicht die “Horeca” en ga lekker naar de camping !

  • Wat lul je allemaal Willem, de horeca open is voor iedereen goed, maar jij Willem zit ook liever thuis achter de geraniums ik snap het.

   • Of Willempie vindt het jammer dat hij niet eerder met dit idee kwam. Beetje meer ruimte, lief zijn voor anderen. Geloof dat dat juist CDA is en om regels te veranderen moet je ze eerst aankaarten.

Comments are closed.