De Helderse Vallei opent gedeeltelijk per 2 juni

0

Den Helder – Door de landelijke versoepeling van de maatregelen rondom de uitbraak van het coronavirus in Nederland met ingang van 1 juni, ziet ook De Helderse Vallei weer mogelijkheden om de poort te openen voor publiek!

Vanaf dinsdag 2 juni is bezoek aan De Helderse Vallei weer mogelijk, maar alleen na reservering vooraf. Via www.deheldersevallei.nl/agenda kunnen bezoekers een plek reserveren. Een bezoek is mogelijk van dinsdag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 16.30 uur. In het weekend blijft het terrein nog gesloten.

Een bezoek ziet er momenteel natuurlijk wel wat anders uit dan bezoekers gewend zijn: op het terrein is met behulp van pijlen en borden aangegeven welke regels er gelden. Gedeeltelijk is er eenrichtingsverkeer op het terrein van kracht, zodat bezoekers elkaar de benodigde ruimte kunnen geven.

In de komende maanden blijft het centrum gesloten, wel is er beperkte verkoop van souvenirs en eten en drinken mogelijk via een speciaal ingerichte take away aan de achterzijde van het centrum. Ook het geitenplein op de kinderboerderij (waar bezoekers normaal gesproken tussen de dieren kunnen lopen), het trekvlot en de loopbrug blijven nog gesloten. De toiletten op het hele terrein blijven afgesloten conform de regels van het RIVM. Er zullen in de komende periode helaas geen activiteiten op en rond het terrein georganiseerd worden.

“De Helderse Vallei is verheugd om weer bezoekers te mogen verwelkomen en hoopt op begrip voor en naleving van de genomen maatregelen, zodat we er samen voor zorgen dat een veilig bezoek mogelijk blijft.” Alle informatie over een bezoek in de komende periode is te vinden op www.deheldersevallei.nl/nieuws.