Den Helder opent armen voor vluchtelingenkinderen Griekenland

53

Den Helder – Het college van Den Helder is unaniem in haar wens om alleenstaande minderjarige vluchtelingkinderen uit Griekenland naar Nederland te halen. Den Helder biedt zich aan om deze kinderen te begeleiden en te huisvesten.

Wethouder Tjitske Biersteker: “We hebben in Den Helder meerdere opvanglocaties voor alleenstaande vluchtelingen. We weten daarom waar we het over hebben. Samen met diverse maatschappelijke organisaties kunnen we in onze samenleving een veilige haven creëren voor deze kinderen. Zij moeten nu onder barre omstandigheden zien te overleven, we helpen hen graag. We hebben, zodra deze kwestie speelde, ons aanbod gedaan bij de rijksoverheid: Den Helder opent haar armen voor deze kinderen”.

53 REACTIES

 1. Bierstekers meelei zadelt Den Helder op met grote problemen zodra de familie van de kinderen nakomt. Een typisch geval van microscoop visie. Een visie waarin de kleine dingen groot zijn en de grote dingen niet worden gezien. Dat de CU ook nog eens de Islam binnenhaalt en daarmee de eigen schapen opoffert zal Biersteker ontdekken wanneerhet te laat is.

  • “Dat de CU ook nog eens de Islam binnenhaalt” Waar concludeert u dat uit?

 2. Op deze manier het inwonersaantal omhoog krikken? En families in huis halen die niet wegkijken voor de gruwelijkste dingen die op het netvlies staan gebrand. Kinderen zijn de onschuld zelve, maar ze komen niet alleen. Ik houdt mijn hart vast ..

 3. Walgelijke reacties! Bovenstaanden snappen helaas helemaal niets van de 4 mei herdenking in Nederland.

 4. Genoeg is genoeg. Laat de bevolking maar stemmen via een referendum. Dat is democratie. En schaam je Dirky.

 5. De geschiedenis zal hard oordelen over de verantwoordelijken die de trojan horses naar binnen haalden..

 6. Nobel streven, maar gewoon daar waar ze nu zijn de opvang en hulp bieden. Er zijn genoeg mensen in Nederland die nog steeds geen dak boven hun hoofd hebben.
  Hebben we niet genoeg opgevangen de afgelopen jaren en wat als hun familie hier naar toe wilt komen?
  Dit is mijn mening, en maak hen die tegen de opvang zijn nu niet gelijk uit als walgelijke,,,,

 7. een CU die islam ontvangt… het moet niet gekker worden.
  we hebben al genoeg van dat soort in NL, met de daarbij behorende problemen.
  ook deze stad begint op een tweede schilderwijk te lijken. allemaal in de bijstand en voorrang op een huisje. nog maar te zwijgen van de overige problemen die uit het nieuws blijven
  het is er met de import van zg “vluchtelingen” niet bepaald beter op geworden.
  aanslagen, en dan niet alleen op het sociale stelsel, die door vooral linkse media
  onder het matje worden geschoven zijn dingen van de laatste decennia. laten die nu net parallel lopen met
  het binnenhalen van deze gelukzoekers. ik denk dat wij al genoeg problemen hebben hier.
  eerst onze eigen problemen oplossen.

  • Helemaal met je eens Ad! Maar ja…zolang de gut mensch nog op het pluche zit he! Ons land gaat kapot aan die lui. Onze eenheid is al weg en verdeelheid is overal, maar dat schijnt ook de bedoeling te zijn begrijp ik. Zet alles maar bij Halsema in 020 neer, ik ben ze spuugzat. Het spijt me..

   • Ad, waar haalt u vandaan dat islam wordt ontvangen? Lees: het zijn “vluchtelingkinderen”
    Theo, Dus omdat de gut mensch op het pluche zit moet de schlechte mensch de eenheid en verdeeldheid oplossen? Ja, dat soort kennen we..

     • hoeveel van deze schijnvluchtelingskinderen heb jij al in huis gehaald naïeveling?

    • Vluchtelingkinderen, die uit een islamitisch land komen, zijn heus geen christenen. Heeft Lezer zich wel eens afgevraagd , hoe die kinderen in Griekenland in een vluchtelingen kamp terecht zijn gekomen. En wie dat heeft betaald ? Hoe komen die kinderen aan dat geld ? Weleens van Kwartiermakers gehoord ? Nou Lezer , dit zijn ze . Vooruit gestuurd om voor pappa en mamma en de rest van de familie een gespreid bedje te bemachtigen. Als !! het familie is. Want dat is gezien de omstandigheden en vaak het ontbreken ( weggooien paspoort ) van een nationaliteit niet te controleren.

     • Ik weet niet of u kinderen hebt? Maar ik heb kinderen en woon net als u in een veilig en rijk land. Als mij iets zou overkomen in een dictatoriaal land van oorlog en destructie, zoals bijv Syrië en mijn kinderen zouden moeten vluchten dan is je enige verlangen (als ouder) dat je kinderen goed terecht komen, en niet te maken krijgen met harteloze, zelfzuchtige mensen maar liefdevol ontvangen worden om een betere toekomst te krijgen. En in Syrië wonen moslims maar ook christenen, maar daar gaat het hier niet over.

     • Helemaal geindoctrineerd door de links georienteerde media in dit land, die zandbaklanden hebben heel andere normen en waarden grotendeels door dat sprookjesboek gedicteerd, kinderen zijn hulpmiddelen en worden ingezet waar er voordeel aan behaald kan worden, van werken tot kindsoldaat, dit Trojaanse paard hoort daar ook bij,

      Daarnaast hoopt u dat wij als wij een oorlog of iets dergelijks zouden krijgen onze kinderen ook liefdevol zouden worden opgevangen, denkt u nou werkelijk dat er ergens een oosters of afrikaans land zo gek is? Het is éénrichtingsverkeer en dit zal nooit veranderen

 8. We nemen wel vluchtelingen aan van Griekenland maar Griekenland vind Nederland nog niet “veilig” genoeg om toeristen toe te laten… Laat Griekenland eerst zelf voor die vluchtelingen zorgen, we hebben het hier in Nederland al druk genoeg met ons eigen volk waarvan vele nog geen dak boven het hoofd hebben, of geen baan kunnen krijgen (zeker niet na de hele corona crisis bezuinigingen). Je kan pas voor een ander zorgen als je eerst voor jezelf zorgt.

 9. Binnen vijftig jaar jaar is heel Nederland een groot AZC,dit land wordt weggegeven aan die nieuw komers die alles maar krijgen.

  De Nederlandse staat liegt alles en iedereen voor met leugens.
  Enigste wat hier gebeurt is alles maar weggegeven van de belasting betaler.

 10. Goede sier maken met andermans (belasting)geld. Laat Biersteker zelf zo’n kind in huis nemen. Van haar riante wethouderssalaris kan ze dat gemakkelijk betalen. Wel goedertierenheid en barmhartigheid tonen, maar de rekening door een ander laten voldoen. Zo kan ik het ook….

 11. Eindelijk een beetje emphatie , beschaving . En met wat geluk ontwikkelen deze kinderen zich straks tot nuttige leden van onze samenleving die ons meer opleveren als de kortzichtige nihilistische negatievelingen , de bangerikken die zelfs angst hebben voor een kind in doodsnood .
  Bovendien zijn het alleenstaande kinderen . Materieel zijn we een van de rijkste landen ter wereld , maar emotioneel zijn we een stel armoedzaaiers , allemachtig zeg .
  Ik hoop dat mevrouw Biersteker samen met andere gemeentes de regering om krijgt .

  • hoeveel van die kinderen heeft u al in huis gehaald? en die kinderen zullen nooit een nuttige invulling geven in onze ooit eens rijke samenleving, van al de zogenaamde vluchtelingen zijn er nog geen 6% aan het werk, de andere 94% zit dus ons belastinggeld op te vreten, en ook die flauwekul over kinderen in doodsnood, niets van waar, allemaal opgezet om de deur te openen voor de rest van de familie, u gelooft te veel in sprookjes en ik hoop het tegendeel, dat de deuren gewoon lekker potdicht gegooid worden voor de hele instroom opvreters, we hebben al problemen genoeg zonder duizenden extra monden te voeden

 12. Volgens de leegstandswet, kunnen deze kinderen mooi in de lege appartementen van Woningstichting geplaatst worden inclusief kinderpaketjes van de voedselbank.

  • Wat fijn dat u kinderen lege appartementen en ‘kinderpaketjes’ van de voedselbank gunt. Gaat het verder wel goed met u? Want volwassenen die zo over alleenstaande kinderen oordelen neem ik niet serieus, zacht gezegd.

 13. Het gaat hier niet om de kindertjes. Het gaat om het mechanisme dat hier achter steekt. Een invasie mechanisme. Gewoon even huiswerk doen.

  • als je dit wel begrijpt heb je volgens rc licht, wat zelf blijkbaar niet zo’n helder licht is, “borden voor den kopp”

 14. Het kind zijn van die “kinderen” wordt misbruikt om in de westerse maatschappij meelij op te wekken. Wij zien , of willen niet zien , dat het gros van die kinderen vooruit gestuurd zijn , als zekerheid , dat , als zij eenmaal in een westers land zijn opgenomen, de ouders en de rest van deze “”älleenstaande”” kinderen opduiken en om gezinshereniging gaan vragen.

 15. het groei allemaal op als bijvoorbeeld die dankbaren in dat programma Typisch Nieuw den Helder, hoop te zeiken over Nederland en vol lof over het land van herkomst, ik vraag me altijd af bij dit volk, wat doe je in godsnaam hier, ga lekker terug als het hier zo slecht is, ondertussen wel Nederland vol zetten met maffe tempels en schreeuwende moskeeën, ramadanjournaal en suikerfeest programma’s op tv, halal supermarkten en slagerijen, burgemeesters uit Marokko en ga zo maar door, dan zijn er nog naievelingen die niet zien dat het land langzamerhand wordt overgenomen

   • redelijk retorische vraag lijkt me maar ik zou zeggen: grenzen dicht, alles wat nu al binnen is en mag blijven van IND verdelen onder degenen die het zo mooi vinden om vluchtelingen op te vangen, en iedereen die terug wil en of niet wil integreren en of uit veilige landen komen meteen een enkeltje retour afzender geven

    • “Nederland vol zetten met maffe tempels en schreeuwende moskeeën, ramadanjournaal en suikerfeest programma’s op tv, halal supermarkten en slagerijen, burgemeesters uit Marokko” En tot 1944 was hier ook een Joodse synagoge. En die is verwoest door haatvolk.

     • Und? Dat haatvolk niets leert van het verleden en niet mee wil deinen op de constante weg van verandering en verbetering voor de samenleving en mensen op zich, maar grommend blijven ronddolen in hun eigen ego wereld. Haatvolk is en blijft een bedreiging voor een gezonde samenleving.

     • Beste Lezer, nu u de jodenvervolging erbij haalt: hebt u gelezen over dat joodse restaurant waarvan de ruiten weer zijn ingegooid? Wat zouden dat voor mensen zijn die dat doen?
      Ga eens met een keppeltje op uw hoofd door een buurt lopen waar die allochtonen wonen die zo´n last hebben van dat Nederlandse haatvolk.

     • HZdwg, waar leest u dat ik de Jodenvervolging er bij haal? Het feit dat hier in deze stad een Joodse synagoge is verwoest is een gevolg van haat en intolerantie. En dan heb ik het niet gehad over de weggevoerde Joodse mensen die zijn verraden door stadsgenoten.. En hun onroerend goed die voor een appel en een ei zijn verkocht.. Maar uw voorbeeld over de ingegooide ruiten van een Joods restaurant is een gevolg van hetzelfde probleem dat ik hierboven aanhaalde; dat zijn acties van haatvolk.

     • dat is het haatvolk wat u zo omarmt….

      het zelfde haatvolk wat homo stellen in elkaar ramt, wat meisjes met korte rokjes uitmaakt voor hoer, wat Jan Kaas uitmaakt voor k….. Nederlander, wat een eigen maffia in de hoofdstad heeft en de hele drugshandel dirigeert, en zo kan ik nog een tijdje doorgaan over uw geliefde haatvolk

     • Peter, u vergist u. Verder ga ik maar niet op uw ongenuanceerde toespeling in. Te dom om hier nog enige tijd en attentie aan te schenken.

     • HZdwg, Het is in een zelfde kader als ‘die’ peter hier mee noemde “ik vraag me altijd af bij dit volk, wat doe je in godsnaam hier, ga lekker terug als het hier zo slecht is, ondertussen wel Nederland vol zetten met maffe tempels en schreeuwende moskeeën, ramadanjournaal en suikerfeest programma’s op tv, halal supermarkten en slagerijen, burgemeesters uit Marokko en ga zo maar door” En hier nog een link naar de roof van Joden onroerend goed pointer.kro-ncrv.nl/artikelen/hier-staan-van-joden-onteigende-panden-bij-jou-in-de-buurt

     • Verder sta ik 100% achter het opvangen van vluchtelingenkinderen. Goed weekend!

     • en ben ik de volle 100% tegen het opvangen van die Trojaanse paarden in ons nu al hulpbehoevende landje

     • Beste Lezer, ik ben er nog niet uit wat u nu precies wil zeggen en wie voor u de good boys en de bad boys (naast Peter) zijn, maar ik denk dat de lezers zonder hoofdletter niet op veel meer schrijfsels van ons zitten te hopen. .

 16. Er is altijd wel een volk of geloof of ras welke verantwoordelijk wordt gehouden voor de economische problemen van Henk en Ingrid. Zo zal er dus ook altijd wel een politieke partij zijn die op basis van dergelijke emoties en ideeën een “zuiver volk” nastreeft. Elk jaar op 4 mei proberen we dat onder de aandacht te brengen van de mensen, maar of het helpt?…….

  • Tolerantie is een schone zaak, zolang het geen tolerantie van intolerantie is.

Comments are closed.