Dode zeehond aangespoeld in Den Helder

1

Den Helder – De Dierenambulance meldt dat woensdagochtend een dode, grijze zeehond is aangetroffen op een pier in Den Helder. Deze volwassen zeehond bleef niet onopgemerkt bij voorbijgangers die een frisse neus wilden halen aan de kust. “Vaak treffen we kleine en jonge zeehonden aan, maar deze is wel heel groot. En dit betekende dat er heel wat mensen de Dierenambulance belden. Vanwege de grote omvang van het dier wordt het woensdagmiddag opgehaald.”

Als een zeehond wordt aangetroffen op het strand wordt contact opgenomen met Pieterburen, zowel dood als levend. “Met hen gaan we in overleg wat de conditie is van het dier. Is het levend en eventueel gewond wordt bekeken of het dier daar lekker mag rusten of opgehaald moet worden voor behandeling”, zo meldt de Dierenambulance. “Bij overleden zeehonden wordt de status bekeken van het dier en besloten of deze wordt opgehaald voor onderzoek of naar destructie gaat. Dit is een verzamelplaats voor overleden dieren.”

De foto is met hond gemaakt door een melder, ter illustratie van de grootte van het dier. “Let wel, als een zeehond in leven is… houdt de hond altijd aangelijnd en uit de buurt van de zeehond. Dit ter voorkoming van stress voor het dier. Daarnaast kunnen zeehonden plotseling uithalen en lelijke verwondingen toebrengen. Ook hier geldt: houdt afstand!”

1 REACTIE

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.