Fietser gewond bij aanrijding

12

Den Helder – Een fietser is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde van de Nieuweweg en de Burgemeester Ritmeesterweg. De fietser stak de weg over op het fietspad en knalde bovenop een passerende auto. De fietser had voorrang moeten geven.

Omstanders hebben eerste hulp verleend. De fietser is door de aanrijding dusdanig gewond geraakt dat hij met onbekende verwondingen met de ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft zich ontfermd over de fiets.

12 REACTIES

 1. Of je op het fietspad rijd, rechtdoorgaand verkeer heeft geen voorrang meer. De zwakkere weggebruiker heeft hier niets te zoeken. De fietser had thuis moeten blijven, Die auto heeft goed gehandeld door deze fietser plat te rijden. In het ziekenhuis zal wel blijken dat de fietser cojona had en een IC bed vrijgemaakt gaat worden.

  • verkeerstekens gaan boven verkeersregels dus de haaientanden op het fietspad staan boven de regel die u aanhaalt, verder een rare reactie

  • Een enorm overbodige reactie. Er loopt een fietspad dus heeft de fietser alle recht om hier aanwezig te zijn. Dat er verwarring ontstaat door de verschillende regels en tekens per oversteekpunt is een andere kwestie maar er is niets wat een ongeluk als deze rechtvaardigt, ongeacht wie er fout zat. En wat corona hier nou weer mee te maken heeft..?

 2. Ja, hele rare en misselijke reactie van ene Mandy Seinstra! Al vele jarenlang stoppen ‘normale’ autobestuurders op dit soort verkeerspunten voor fietsers op een kruisend fietspad. Je houdt rekening met elkaar, je kijkt goed uit ipv iemand te overrijden!

 3. alle oversteek plekken op die weg hebben andere regels bij de ene moet je stoppen de andere heb je voorrang .niet echt handig aan gelegd… ook het fietspad over het viaduckt daar heb als je aan de tuindorp zijde recht door gaat op de waddenzee straat ook geen voorrang ,wel rar ik gatoch techt door

  • heeft u wel eens een cursus of rijbewijs gehaald, daar wordt namelijk duidelijk uitgelegd dat verkeerstekens boven verkeersregels staan dus de haaientanden op het fietspad staan boven de regel die u aanhaalt en dus moet u de automobielen voorrang verlenen, ik ben het wel met u eens dat het makkelijker zou zijn als alle rotondes hetzelfde zou zijn, maar dat is niet zo dus is het goed opletten en kijken naar verkeerstekens

 4. Dit is een zeer overzichtelijke rotonde, maar een fietser moet hier erg de weg in de gaten houden vanwege de het auto verkeer. Mij is het altijd goed gelukt om over te steken, soms met wat meer geduld dan me lief was.

 5. Ik begin me af te vragen of mandy seinstra ze wel allemaal op een rijtje heeft

 6. Dit bevestigd (mij) dat mensen (zoals ene mandy seinstra) met extreem rechtse gedachten, geloof in complottheorieën een totaal gewetenloze aard bezitten tov medemensen.

 7. Mandy, komt uw ziekelijke gedachtegang door het nieuwe 5G-netwerk of bent u gewoon met een kronkel in uw kop geboren?

Comments are closed.