Flinke stijging werkloosheid in Den Helder

0

Den Helder – Het aantal mensen met een WW-uitkering is vorige maand flink toegenomen in Den Helder. Het UWV meldt een stijging van 19,1 procent. De gehele regio Noord-Holland Noord liet een stijging zien naar 9.806 uitkeringen, een toename van 16 procent.

De coronacrisis had in april duidelijk zijn weerslag op de arbeidsmarkt. Vooral werknemers in de horeca en catering en mensen met een uitzendcontract kregen het, zoals verwacht, zwaar te verduren. Door de verschillende maatregelen in verband met corona nam de WW in deze branches het sterkst toe.

De toename in Den Helder was 19,1 procent (van 697 naar 830). In Hollands Kroon bedroeg deze 13,9 procent (van 524 naar 597) en in Schagen 18,4 procent, van 489 maar 579 uitkeringen. Op Texel bedroeg de stijging 13 procent. Het eiland telt nu 217 inwoners met een WW-uitkering.