Onvrede bij CDA over uitblijven kinderburgemeester en jongerenraad

7

Den Helder – CDA-fractievoorzitter Harmen Krul is teleurgesteld in het college. Anderhalf jaar nadat de raad instemde met een kinderburgemeester is die nog steeds niet gevonden en lijkt de zoektocht stil te hebben gestaan. Ook de Jongerenraad, een andere wens van het CDA, is nog altijd niet actief.

Afgelopen woensdag liet burgemeester Jeroen Nobel voor de LOS microfoon weten dat hij niet goed wist wat de stand van zaken was met betrekking tot de kinderburgemeester. In het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad” sprak Krul zaterdag zijn teleurstelling uit. “Het zijn twee voorstellen die voor het CDA heel belangrijk zijn, die we aan het begin van de coalitieperiode voortvarend hebben ingediend en het valt gewoon tegen.”

In december 2018 zei de raad al dat die kinderburgemeester er moest komen. “We hebben er vaak naar moeten vragen en dan horen we slechts we zijn er mee bezig, nu blijkt ook dat niet echt waar te zijn. Ik denk dat als een politieke partij een voorstel indient dat aangenomen wordt het ook serieus opgepakt moet worden. De wethouder Jeugd, Peter de Vrij, had dit beter moeten oppakken.” Ten aanzien van de jongerenraad is Krul iets minder kritisch: “De werving zou in maart moeten beginnen, zodat we aan het begin van het nieuwe schooljaar in september de raad zouden kunnen installeren. Ik denk dat door corona dat proces lastig werd, daar moeten we eerlijk over zijn. Maar de kinderburgemeester is een ander verhaal. Het is een klein voorstel, maar wel met een grote betekenis.”

Doordat het college beide voorstellen niet heeft opgepakt, voelt Krul zich naar eigen zeggen “een beetje machteloos”. Hij wil op korte termijn toch wat meer duidelijkheid van het college. “Wij gaan hier vragen over stellen. We gaan geen nieuw voorstel indienen, want dat ligt er al, is aangenomen en had uitgevoerd moeten worden. Dat dit niet is gebeurd, is gewoon slecht.”

7 REACTIES

 1. Een ding staat zeker vast. Een dierenparlement waar Jules de Corte over zingt met de wijze uil als voorzitter, zal zeker niet komen. Het zal trouwens ook niet eenvoudig zijn een degelijke coalitie te vormen. Voor een jongerenraad zie ik wel enig perspectief. Dit in het verleden al eerder met wisselend succes gerealiseerd. Met een breed college moet met enig daadkracht toch iets uit te vogelen zijn.

 2. je noemt het probleem zelf al Krul… die de Vrij.
  die komt alleen maar opdagen als hij een lading gratis consumptiebonnen krijgt.
  dat figuur schraapt al jaren de boel bij elkaar uit enkel eigenbelang..

  • wat had je dan gedacht is wel een ex prins karnaval samen met de zittende prins en de raad van dwazen

   • Leer is normaal te praten man, juttertje is ook laf zo’n bijnaam om te reageren.
    Ik jank toch ook niet bij ieder wisse wasje?

Comments are closed.