Politie lost waarschuwingsschot (update)

1

Den Helder – De politie heeft zondagnacht volgens melding twee keer een waarschuwingsschot afgevuurd. De politie wilde net voor half twee aan het Koggeschip twee inbrekers aanhouden, toen het uit de hand liep.

Na de melding van een bedrijfsinbraak aan de Pastoor Koopmanweg in de nacht van zondag op maandag rond 01.10 uur, zijn agenten op zoek gegaan naar de auto waarin de inbrekers waren weggereden. Zij zagen de bewuste auto rijden en de bestuurder van deze auto gaf geen gevolg aan een stopteken. Hierop ontstond een achtervolging, die eindigde op Het Koggeschip, waar de auto van de verdachten tegen een hoge stoeprand was aangereden.

De verdachten probeerden te vluchten en er werd een waarschuwingsschot gelostom de vluchtpoging te staken. Hierna konden beide verdachten, mannen in de leeftijd van 36 en 32 jaar, worden aangehouden. Bij hen werden goederen aangetroffen die meer dan vermoedelijk van de inbraak afkomstig waren. De verdachten zijn ingesloten en de recherche zet het onderzoek voort.

1 REACTIE

  1. he he eindelijk eens twee inbrekers ingerekend,nb met waarschuwing schoten.
    ben wel zeer blij dat ze ingerekend zijn.
    zou nog mooier zijn als ze uit de anonimiteit gehaald zouden kunnen worden dmv van foto plaatsing bijv in de buurt waar ze wonen.
    verder alle kosten op deze walgelijke figuren verhalen,die zij hebben veroorzaakt materieel en immaterieel,incl kosten politie optreden..
    bij definitieve veroordeling.

Comments are closed.