Seniorenpartij stapt uit coalitie, positie wethouder Duijnker wankelt

10

Den Helder – De Seniorenpartij is uit de Helderse coalitie gestapt en heeft het vertrouwen in de eigen wethouder, Remco Duijnker, opgezegd. Het is nog onduidelijk of dit gevolgen heeft voor de positie van de wethouder.

De Seniorenpartij heeft twee zetels in de raad. Die worden ingenomen door fractievoorzitter Carla van Driesten en Marinus Vermooten. Voor de coalitie zelf heeft het geen grote gevolgen. De meerderheid was met 22 zetels fors en wordt nu 20 van de in totaal 31 raadszetels.

Wethouder Remco Duijnker is namens de Seniorenpartij wethouder. Hij wil zelf niet reageren op het nieuws, behalve dan de opmerking dat hij zich “even van commentaar” onthoudt en “ik ga niet over fractie-aangelegenheden”. Of het gevolgen heeft voor zijn wethouderschap? “Ik zou het momenteel niet weten. Ik voer gewoon het coalitieakkoord uit en met veel passie voor onze stad en inwoners.”

Beter voor Den Helder, de grootste partij in de coalitie, is niet blij. “Onze fractie is zeer ontstemd inzake deze roekeloze actie…”, laat fractievoorzitter Carlo Assorgia weten. De steun voor Duijnker blijft: “Hij heeft voor onze partij een hele belangrijke portefeuille, en wij zien graag dat Remco dat goede werk voortzet. De portefeuilleverdeling van dit college is onderdeel van een lange en vruchtbare onderhandelingen geweest. Beter voor Den Helder zou het zeer betreuren wanneer hier aan getornd wordt”, aldus Assorgia.

Verklaring fractie Seniorenpartij
Op donderdagmiddag 28 mei 2020 hebben de fractie en steunfractie van de Seniorenpartij het vertrouwen in wethouder Duijnker opgezegd. Wethouder Duijnker is na de gemeenteraadsverkiezingen door de Seniorenpartij voorgedragen als wethouder voor deze partij met als voornamelijk doel de belangen van de senioren meer op de voorgrond te laten treden. De fractie van de Seniorenpartij heeft meerdere malen haar wethouder te kennen gegeven dat er vanaf de collegedeelname tot nu toe weinig tot niets voor de senioren in Den Helder tot stand is gebracht. De belangen van de senioren zijn in deze hele periode van twee jaar binnen en buiten de coalitie weinig aan de orde geweest.

De fractie van de Seniorenpartij had verwacht dat wethouder Duijnker de senioren binnen het college meer op de kaart had gezet. Onze verzoeken daartoe hebben, zoals gezegd, helaas geen effect gehad. Daarnaast heeft de communicatie tussen de fractie en de wethouder zeer te wensen overgelaten: de fractie heeft vanaf januari van dit jaar geen contact meer met wethouder Duijnker gehad.

De fractie van de Seniorenpartij heeft er om eerdergenoemde redenen geen vertrouwen meer in dat wethouder Duijnker het belang van de senioren binnen deze bestuursperiode op adequate wijze zal vervullen, zowel binnen zijn eigen portefeuille als in breder verband. Wij zien geen kans om met wethouder Duijnker, maar ook met de samenstelling en de richting van de huidige coalitie, de belangen van de senioren goed naar voren te kunnen brengen. Daarom heeft de fractie het vertrouwen in de heer Duijnker als wethouder opgezegd. Hiermee beseft de fractie van de Seniorenpartij eveneens dat zij voor haar geen rol meer ziet weggelegd binnen de coalitie. Een rol in de oppositie biedt de fractie meer mogelijkheden om de belangen van de senioren beter naar voren te brengen dan tot op heden mogelijk is gebleken.

Wij verwachten dat de heer Duijnker op basis van deze verklaring met onmiddellijke ingang zijn ontslag als wethouder bij de raad indient.

Namens de fractie en steunfractie van de seniorenpartij
Carla van Driesten,
fractievoorzitter Seniorenpartij

Later meer…

Van Driesten liet onlangs op LOS Radio al weten te twijfelen over de verdere deelname aan de coalitie.

10 REACTIES

 1. nu die wouters visser prins de vrij kos nog weg dan word het nog wat met deze stad

  • Prins? Roel Prins is geen wethouder.
   Maar zou wel een uitstekende keuze zijn. Tenminste iemand die zich niets laat wijsmaken.

 2. Het zou me niet verbazen als Remco Duynker op zijn beurt zijn lidmaatschap van de Ouderenpartij opzegt en vervolgens door de coalitie wordt verzocht om aan te blijven als wethouder… Onbetrouwbaar volk: plucheklevers en zetelrovers. Maar wat wil je, zo’n wethouderssalaris is natuurlijk niet versmaden

 3. de angst van assorgia is dat er een wethouder komt die wel de afspraken van tafel durft te vegen. Immers de afspraak bestaat dat we als wethouders elkaar het niet meer lastig maken in deze periode en alles uitvoeren wat we willen…

 4. De kleine partijen , die onder de paraplu van de coalitie gekropen zijn , hebben (nog) niet in de gaten , dat zij geslachtofferd worden voor het dramgedrag van de grote partijen. Hebben die straks hun zin , dan is het einde oefening voor de kleine partijen, die worden bij de verkiezingen wel een kop kleiner gemaakt. Winst voor de grote partijen. Ze zijn in èèn keer van de luizen in hun pels af , en verkrijgen het politieke monopolie. Dram Dram , levert alleen maar winst op voor de grote partijen.

 5. Als buitenstaander lees ik dat de seniorenpartij alle schuld neerlegt bij haar wethouder. De vraag die ik dan heb dat er toch een coalitieakkoord bij aanvang is gesloten? Ik ga er dan van uit dat ook de fractievoorzitter van de seniorenpartij hierop een klap heeft gegeven. Zoals ik kan constateren (ik kan het natuurlijk mis hebben) wordt het coalitieakkoord (prima) uitgevoerd. Wellicht dat het gerommel binnen deze partij ook te maken heeft nav de onrust binnen de landelijke seniorenpartij. Juist deze partij zou moeten staan voor de verbinding en samenwerken. Hier hebben de ouderen (maar ook jongeren) recht op.

 6. Dat ruimt lekker op, De seniorenpartij voortgekomen uit de vrije socialisten, die weer met ruzie uit de SP is voortgekomen. Dan nog nepotistisch haar schoonzoon Dirk Pastoor als wethouder geparachuteerd, Ilse Kookar die kiezersbedrog pleegt, door haar raadslidmaatschap gedeeltelijk te vervullen. en dan nog de notoire splijtzwam. ex Helder Onafhankelik, Stadspartij, nu weer Senioren partij. en mainstream media historicus, Hoe krijg je dit zooitje bijelkaar.
  Laat die oud VVH ambtenaar Duijnker maar ‘onzichtbaar’ zitten tot het einde der tijden.
  Verkiezingen in 2022? foget it! Die worden doodleuk uitgesteld of afgeblazen, Corona he..covid22.

Comments are closed.