Toestemming voor uitbreiding 20 terrassen

5

Den Helder – Cafés, restaurants en culturele instellingen mogen vanaf maandag 1 juni om stipt 12.00 uur weer gasten ontvangen. Er moet echter nog steeds afstand gehouden en drukte vermeden worden. Ook de terrassen gaan weer open. Op dit moment hebben twintig horecaondernemers, in overleg met de gemeente, plannen gemaakt en toestemming gekregen voor uitbreiding van hun terrassen. Het gaat voornamelijk om horecagelegenheden in de binnenstad, in Julianadorp, op Huisduinen en op Willemsoord.

Horecaondernemers staan klaar om op tweede pinksterdag bezoekers te ontvangen en hebben samen met de gemeente en winkeliers ruimte gemaakt om hen op een gastvrije en veilige manier te ontvangen. Er is creatief en flexibel gekeken naar de mogelijkheden voor uitbreiding van het terras. Veel winkeliers in de omgeving van het café of restaurant dachten positief mee en stelden ruimte voor hun zaak beschikbaar.

Regels
Er geldt voor het terras buiten geen maximum aantal bezoekers. Wel moet iedereen een zitplaats hebben en geldt de 1.5 meter afstand houden. Behalve voor gezinnen of voor maximaal twee personen aan een tafeltje. De eigenaar van de horecagelegenheid is degene die klanten moet aanspreken als ze zich niet aan de regels houden. Loopt het uit de hand, dan kan hij of zij de politie bellen.

De verruiming van de terrasregels is tijdelijk en geldt tot het einde van het terrasseizoen: 31 oktober 2020. Tussentijdse wijziging, aanpassing en intrekking van de tijdelijke vergunning is mogelijk. Als bijvoorbeeld blijkt dat voetgangers toch meer ruimte nodig hebben, kan dat zorgen voor een aanpassing van de regels. Ook houdt de gemeente rekening met belangen van de omwonenden.

5 REACTIES

  1. Geniet ervan zolang het duurt de tweede golf is onderweg,Zuid-Korea gaat weer op slot vanwege tweede golf.

  2. binnen lekker de muziek weer op de pijngrens zodat iedereen lekker over elkaar heen kan sproeien

  3. Zat ik op de dijk, kwam de tweede golf en de derde en de vierde en de vijfde. Mooi hoor golfjes kijken met mooi weer en een muziekje erbij.

  4. Ik liep vanavond door de stad en heb zeker 3 terrassen gezien waar men zich beslist niet aan de afstandsregels hield (Beatrixstraat, Spoorstraat en Koningstraat). De 2e golf is onderweg en laat niet lang op zich wachten, dan gaat de horeca weer dicht. Handhaven!

    • Handhaving in Den Helder, laat me niet lachen, als je iets hier niet serieus kan nemen is het die Mickey Mouse afdeling wel…..

Comments are closed.