Trimaran met halve klassen weer op volle kracht op koers

0

Den Helder – De basisscholen mochten maandag, onder strikte voorwaarden, weer open. Bij de Trimaran in Nieuw Den Helder waren ‘s morgens alleen maar blije gezichten te zien. De meester en juffen konden niet wachten hun leerlingen weer te zien en de kinderen waren blij elkaar en de juf of meester weer te zien.

En ook de ouders waren blij! Nou ja, dat raadt u wel, even weer proeven aan het leven met de kinderen op school. Bij de Trimaran is gekozen voor halve klassen die twee dagen in de week naar school komen en de rest van het schoolwerk wordt op de overige dagen thuis gedaan.

Ook directeur Marijke Aarnoutse-Biersteker is blij weer kinderen in de school te hebben. “Het was best even spannend of het allemaal goed zou gaan met de kinderen die naar school kwamen, maar gelukkig ging dat allemaal prima.” Op het schoolplein hadden de juffen maandagochtend vroeg met schoolkrijt aangegeven hoe en waar de kinderen van de verschillende groepen moesten lopen. Vooral bij de kleuters natuurlijk, want die komen nog niet zelfstandig naar school en dat wordt die anderhalve meter heel belangrijk.

Geen volwassenen
We spreken de directeur aan de rand van het schoolplein, want buiten het schoolteam om komt er geen volwassene de school binnen. “Het is heel opvallend dat vooral de jongste kinderen het eigenlijk al weer heel normaal vinden om op school te zijn”, vertelt Marijke. “Ze passen zich snel aan gelukkig.” Als we een voorbijrazende kleuter vragen of die weer blij is om op school te zijn zegt een stralend gezichtje volmondig ja.

De eerste dag is goed begonnen, Marijke is blij met de ouders die meedenken en goed op de maatregelen letten. Dinsdag komt de andere helft weer voor het eerst op school en als dat net zo goed gaat als deze eerste dag hebben zij en haar team er alle vertrouwen in dat het in komende weken allemaal veilig volgens de richtlijnen kan verlopen.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.