Watersporten starten weer op bij Zeemacht

0

Den Helder – Door de coronacrisis heeft het sportleven maandenlang stil gelegen. Ook de wedstrijdzwemmers en waterpoloërs van MSV Zeemacht hebben al ruim twee maanden geen badwater meer gezien. Met droogtrainingen en hardlopen hield menig de conditie op peil, maar deze sporters zijn echte waterratten die water nodig hebben om te kunnen sporten.

Groot was dan ook de opluchting toen op 11 mei bekend werd dat de binnenbaden weer open mochten. Na veelvuldig overleg met AquaCentrum Den Helder is er uiteindelijk toestemming gekomen om ook de watersporten weer op te starten, geheel volgens een ‘RIVM-proof’ protocol. Vanaf dinsdag 2 juni kunnen alle wedstrijdzwemmers en waterpoloërs weer het water induiken om te genieten van hun sport.

Om de zwemmers meer mogelijkheden te bieden zijn er ook open water trainingen gestart. Met medewerking van de gemeente Hollands Kroon en Jachthaven Oude Veer worden elke woensdagavond trainingen geven bij de Jachthaven. Hierbij worden de jongere zwemmers skills aangeleerd om onder meer te kunnen zwemmen met wetsuits en te navigeren rond boeien. Voor de oudere zwemmers staan er naast trainingen ook flinke stukken zwemmen op het Oude Veer op het programma.

Deze open water trainingen zijn in beperkte mate ook toegankelijk voor geoefende jeugdzwemmers die ook eens open water zwemmen willen uitproberen. Deze kunnen zich aanmelden door een mail sturen naar wedstrijdzwemmen@zeemacht.nl.