Weekje vakantie voor gezinnen met klein budget

3

Den Helder – Gezinnen in de gemeente Den Helder die geen geld hebben voor een vakantie kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een weekje weg. De gemeente maakt, samen met de Stichting Weekje Weg, vakantieweken mogelijk voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Voorwaarde is dat het gezin leeft van een minimum inkomen en dat de gezinsleden samen op één adres wonen in Den Helder.

Deze vakantie vindt plaats op ´Heidepark Veluwsch Karakter´ in Vierhouten. In de periode van:
17 t/m 24 juli 2020 is er ruimte voor 13 gezinnen;
24 t/m 31 juli 2020 is er ruimte voor 14 gezinnen.

De gezinnen worden, op een centrale plaats in de gemeente, met een touringcar opgehaald en naar Vierhouten gebracht. Een week later worden ze weer terug naar huis gebracht.

Verblijf en verzorging
Heidepark Veluwsch Karakter is een recreatiepark gelegen in het Veluwse dorp Vierhouten. Tijdens de vakantie verblijft ieder gezin in een eigen stacaravan of blokhut. Met een woonkamer, keuken, slaapkamers en sanitair. Deze vakantie is op basis van zelfverzorging, waarbij een aantal maaltijden wordt aangeboden. Dat zijn een welkomstmaaltijd op vrijdag, een barbecue op zaterdag, een zak warme broodjes op zondag en een afscheidsmaaltijd op donderdag.

Voor alle gezinsleden van 6 jaar en ouder is een week lang een fiets beschikbaar. Daarmee kunnen dus bijvoorbeeld mooie fietstochten door bos, hei of naar een picknickveld worden gemaakt. Ook worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, waarbij natuurlijk de coronamaatregelen in acht worden genomen.

Meer weten?
Weten of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met l.saladin@denhelder.nl of bel naar 0223-671263.

3 REACTIES

  1. Ik ken ook oudere mensen zonder thuiswonende kinderen die van een wao moeten rondkomen!!! Die hebben vaak niks te makken.

  2. Wat een armoede, sta je daar met 13 gezinnen, lekker stigmatiserend ook….

  3. dat worden nog heel wat ritjes met de touringcar met de huidige Corona maatregelen

Comments are closed.