Zijn al die coronamaatregelen terecht?

11

Het is Hemelvaart. Een prachtig zonnige dag, waarop we in Den Helder, Nederland, Europa en veel delen van de wereld bijna niets mogen. Want… corona! De strenge maatregelen worden langzaam iets versoepeld, maar zijn nog altijd fors. We mogen wel wat, maar vooral veel niet. Dit alles om te voorkomen dat nog meer mensen besmet raken met het virus en er, in het ergste geval, aan overlijden. Zijn die maatregelen nu terecht of niet?

Op basis van de cijfers van 20 mei 2020 kunnen we stellen dat wereldwijd nu 0,065 procent van de wereldbevolking besmet is met het Coronavirus en 0,004 procent aan de gevolgen van het virus is overleden. In Europa is 0,24 procent besmet en 0,02 procent overleden en in Nederland 0,26 procent besmet en 0,03 procent overleden.

Natuurlijk is het erg voor iedereen die ermee te maken heeft, maar is het ook zo erg dat het rechtvaardigt dat de volledige bevolking ‘gestraft’ wordt en een flink deel van de economie om zeep wordt geholpen?

De maatregelen rond Corona zijn...

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

11 REACTIES

 1. Gestraft, wat een onzin..! Het zijn noodzakelijke maatregelen voor iets dat de volksgezondheid in ernstige mate bedreigd. .. En waar worden we als inwoners nu in godsnaam mee gestraft..? Hoogop met het straks terugbetalen van die miljarden aan Sinterklazerij bij het compenseren van die multinationals…

 2. het was tijd voor zo’n crisis, mensen waren te verwend geworden, nu weer even met de beide benen op de grond geplaatst

 3. Dit zijn ‘onwerkelijke’ cijfers – percentages omdat er maatregelen zijn – je moet er niet aan denken hoeveel hoger het besmettings- en dodental zou zijn geweest zonder die maatregelen!

 4. Veel te streng, wees eerlijk, er is zoveel (niet toegestaan) contact in o.a. de supermarkten, ikea, de bouwmarkten en andere winkels dus als het echt zo gevaarlijk was dan waren er duizenden patiënten meer in bv Den Helder. Gezond verstand en niet mekkeren tegen anderen tijdens passeren dan verspreid je geen “druppels”. Geen bijeenkomsten en helaas ook geen kroeg bezoek, zangkoren enz. en daarnaast de ouderen en zwakkeren beschermen en dan kan je een redelijk normaal leven leiden en bijna alles weer laten functioneren.

  • Peter weet het beter. Gelukkig heeft u geen invloed op de maatregelen.

   • Nou Peter ziet het goed en wie het niet ziet is een slaper. Die blind is van angst. Dit was op zet alles om zeep en straks volgende griep epidemie , zit het zooitje weer op slot en gaar de rest van de kleine bedrijven faiiet . , Maar wetrusen hoor en stem gewoon weer VVD .

 5. Niet alle maatregelen zijn terecht vooral die 1,5 meter in de buitenlucht niet. Volgens Wetenschappers uit China die een onderzoek hebben gedaan bij 7000 personen (zie Telegraaf/Parool) blijkt dat het meer een ‘binnenhuis fenomeen’ te zijn en dat het virus haast geen enkel effect heeft in de buitenlucht en dat de zon en wind er blijkbaar voor zorg dragen dat men er niet ziek van kan worden. Dus hoe meer je opgesloten bent hoe groter het risico is dat je ziek kan worden. De maatregelen zoals voor het OV en voor activiteiten waar grote groepen samen komen en die binnen plaatsvinden zijn in mijn ogen wel terecht maar goed dat is mijn mening.

 6. Er waren tijden dat de politie waarschuwden voor babbeltrucs. Dit is één grote babbeltruc. waar de hele wereldbevolking is ingestonken. De babbeltruc ten voordele van de elite.ons opgedtongen door neo NSB regeringen.en foute corrupte wetenschappers. Zoals alle babbeltrucs, zijn ze illegaal. Boetes van de totaal foute politie en handhavers. Noodwetten en andere flauwekul om het normale mensdom buiten spel te zetten. Vacinatie om de wereldbevolking te reduceren. ten gunste van de elite. U mag zelf invullen wie dat zijn. Doe de deur dicht teken verzet aan! Stop de lockdown en de bijkomende flauwekul.

 7. Het recht op leven is een van de basismensenrechten. En hier gaat het volgens mij allemaal om. Hoe draag je zorg dat iedereen die ziek wordt goed behandeld kan worden. Dat is de verantwoordelijkheid van de overheid. En als je dan zaken inzet om geen overbelasting te laten plaatsvinden op de zorg en de IC’s, zodat iedereen die ziek wordt menselijk behandeld kan worden dan doe je recht aan dit recht. Heeft dit consequenties voor de economie, voor onze mate van “vrijheid”, ja inderdaad. Maar ook ik wil dat als mijn dierbaren, vrienden, buren, collega’s en de rest van Nederland ziek wordt, zij goede verzorging krijgen en niet thuis hoeven liggen te creperen. Dus al dat verzet tegen de maatregelen, we zien wat er gebeurt bij 1 mooie zomerse dag. En de complotdenkers, ga er zelf maar eens staan als verantwoordelijke en vraag jezelf af welke beslissingen jij genomen zou hebben. Zo makkelijk om anderen te beoordelen, totdat je zelf met je poten in de blubber moet staan.

Comments are closed.