35 aanvragen binnen voor steunfonds horeca en detailhandel

8

Den Helder – Horecaondernemers en detailhandel kan sinds begin deze maand een beroep doen op het Helderse steunfonds. Voor winkel- en horecaondernemers is een half miljoen euro beschikbaar gesteld. De gemeente heeft inmiddels 35 aanvragen voor lastenverlichting van huurkosten ontvangen. Deze aanvragers hebben allemaal een positieve beschikking gekregen en een deel is deze week ook al betaald.

Het geld is voor een tijdelijke regeling die ondernemers – zowel in het stadshart en de winkelcentra maar ook op andere plaatsen – tegemoetkomt in de huisvestingskosten. Dit om te voorkomen dat ondernemers en detailhandel de deuren moeten sluiten vanwege de coronacrisis.

Tot 31 juli kunnen nog aanvragen voor lastenverlichting huurkosten ingediend worden. Meer informatie over de regeling en wijze van aanvragen is te vinden op www.denhelder.nl/ondernemers.

8 REACTIES

 1. 5oo.ooo: 35= 1428 euro en als die 35 zaken dat bedrag krijgen, dan is het geld op . Maar ,ondernemers krijgen volgens de regeling max 2000 euro.. En de aanvraag staat ook nog open tot 1-7. De spoeling wordt op die manier wel heel erg dun, voordat bedrag , kan de ondernemer net een rondje koffie voor zijn personeel betalen.

 2. Frdrk, je rekensom is fout, 500.000÷35= 14285,71 .zo gaan we failliet. Worden de namen ook bekend gemaakt zodat de burger mee kan controleren of ze er recht op hebben we willen allemaal een extraatje.

 3. Ook al is de rekensom fout, het bedrag wat er bij u uitkomt, klopt misschien , maar krijgen ze ook niet. Leest u de voorwaarden maar eens, Daar staat in , dat een ondernemer max 2000 euro tegemoet koming krijgt uit het steunfonds van de gemeente. Dus hoe langer de corona duurt, des te dunner de spoeling. ( deel die 2000 eens door het aantal maanden dat het al duurt en nog gaat duren.) over failliet gaan gesproken. En de termijn dat een ondernemer een beroep kan doen op het steunfonds, loopt tot 31/7 2020 dus de kans is groot dat er nog meer aanvragen bij komen.

  • de gemeente verwacht dat er 250 horeca en detailhandel bedrijven aankloppen voor deze éénmalige vergoeding??? hebben we wel 250 bedrijven die onder deze noemer vallen in de gemeente?

   • Volgens Bedrijven register Den Helder, 1775 bedrijven in onze stad. Of die allemaal onder de noemer vallen weet ik niet .

    • er staat dat het voor horeca en detailhandel is, horeca spreekt redelijk voor zich, hotel restaurant cafe, detailhandel of kleinhandel is het leveren van fysieke goederen voor persoonlijk gebruik aan de consument, er zitten bijvoorbeeld al behoorlijk wat service verleners tussen de 1775 geregistreerde bedrijven die hier al niet onder vallen, ik enk dat het niet makkelijk is om 250 bedrijfjes te vinden die aanspraak mogen en willen maken op deze flutregeling

 4. Ook zullen er genoeg afvallen , die niet aan de voorwaarden kunnen voldoen. er zit een hele papierwinkel aan vast voordat een ondernemer in aanmerking komt. 250 bedrijfjes of bedrijven , die maximaal en eenmalig 2000 euro kunnen krijgen. wat is nu 2000 euro als tegemoetkoming in de huur , als de huur al zo,n 1000 of meer in de maand is x het aantal maanden dat er geen tot weinig inkomen is . Goed, Het is een tegemoetkoming en men moet een gegeven paard niet in de bek kijken , maar het is niet meer dan de bekende druppel. Het helpt een eventueel failliet gaan niet tegen. Eventuele huurachterstanden, zullen niet de enige achterstanden zijn. Vooral de kleine bedrijfjes , die voor deze crisis al op het randje zaten , zullen sneuvelen.

  • ik vind het toch oneerlijk geregeld, degenen die het het zwaarst hebben vallen buiten de boot voor dit soort regeltjes, de kappers, beauty salons en andere contact beroepen zijn geen detail handel dus vallen hier al buiten maar ze mochten wel mooi de deuren sluiten en nul komma nul inkomsten terwijl de uitgaven door gingen, dan zou 2000 euro extra toch best wel fijn zijn lijkt me,

   De kleine bedrijfjes , die voor deze crisis al op het randje zaten zijn misschien wel beter af om nu de deuren te sluiten, begrijp me niet verkeerd ik gun een ieder z’n onderneming maar als je het in de bloeiperiode voor de corona al zwaar hebt is misschien net dat duwtje in de rug wat je nodig hebt om het besluit te nemen om de handdoek in de ring te gooien

Comments are closed.