Autobrand in Vlamingstraat, politie doet oproep Burgernet

0

Den Helder – Net voor middernacht heeft woensdagavond een autobrand plaatsgevonden op een parkeerplaats aan de Vlamingstraat. Vlammen hebben gewoed onder de motorkap en bij de vooras. Het korps Marinebrandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Omstanders zijn ondervraagd door politie en marechaussee, wat heeft geleid tot een omschrijving van een mogelijke dader. De politie heeft een burgernetbericht laten uitgaan waarin gevraagd werd uit te kijken naar een man, slank 1.75 tot 1.80 meter lang, zwarte trui met witte balk, zwarte joggingbroek, zwarte schoenen met wit accent.

De parkeerplaats is een plaats delict geworden en met linten afgezet. Bij het voertuig zijn spullen achtergelaten die zouden kunnen wijzen op brandstichting.