Bibliotheken weer vaker geopend

0

Den Helder – De meeste bibliotheken zijn weer open sinds 13 mei. Vooralsnog is er een beperkte dienstverlening en kunnen leden alleen naar binnen om boeken te lenen en in te leveren. Er is achter de schermen hard gewerkt om de openingstijden verder te kunnen verruimen. En dat is gelukt: in juni zijn de meeste vestigingen weer vaker open. Actuele informatie per bibliotheek is te vinden op de website www.kopgroepbibliotheken.nl.

Er gelden strenge regels en daardoor zijn er meer medewerkers op de werkvloer nodig. Er staat iemand bij de deur om de klanten te ontvangen, de winkelmandjes en uitleenapparatuur worden na gebruik schoongemaakt, alle ingeleverde boeken moeten 36 uur in quarantaine en het opruimen van de materialen mag alleen als de bibliotheek gesloten is voor publiek. Daarom zijn de ‘oude’ openingstijden momenteel nog niet mogelijk.