Stel je vraag aan de burgemeester

18

Den Helder – De Helderse burgemeester Jeroen Nobel is woensdag 3 juni weer te gast bij LOS Radio. Tussen 11.00 en 12.00 uur is hij aanwezig in de studio en gaat hij in op vragen van luisteraars.

Wie een vraag aan de burgemeester heeft kan die tijdens de uitzending stellen via de telefoon (0223621202) of via Whatsapp (0629396035). Een vraag e-mailen kan ook, via nieuws@regionoordkop.nl. Per e-mail kunnen de vragen vanaf nu worden ingestuurd.

Luisteren naar de speciale uitzending op LOS radio kan via deze website, maar ook via de speciale gratis app van Regio Noordkop en natuurlijk ook via FM (105.6mhz) en alle digitale aanbieders.

18 REACTIES

 1. Geachte ‘burgemeester’ met nevenfuncties,

  Uit noodzakelijke verdediging en naar aanleiding van het bericht op Den Helder actueel om vragen te stellen aan de ‘burgemeester’ stel ik onderstaande vragen aan u:

  1) Wat gaat u als eindverantwoordelijke doen met de recente melding d.d. 2 april 2020 en het oordeel zeer zwak van de Inspectie van het Onderwijs?

  Citaat Inspectie van het Onderwijs:
  “De kwaliteit van het onderwijs voor de betreffende onderwijsinstelling (afdeling HAVO en afdeling VWO) vertoont ernstige tekortkomingen. Dit blijkt uit een onderzoek dat wij hier uitgevoerd hebben. Omdat de basiskwaliteit zeer zwak is, intensiveren wij het toezicht.” (einde citaat)

  2) Bent u als ‘burgemeester’ bekend met onder andere artikel 23a1; artikel 37a en artikel 42b lid 11 van de Wet voortgezet onderwijs? Zo ja, waarom zwijgt de gemeente Den Helder dan al die tijd?

  3) Wat is, gelet op de beoordelingen van de Inspectie van het Onderwijs, uw mening over de in het verleden – zonder gemeentelijke verordening en derhalve in strijd met het legaliteitsbeginsel – aan een bepaald ‘persoon’ door de gemeente Den Helder uitgedeelde legpenning?

  Graag ook een inhoudelijke reactie op alle reeds eerder gestelde vragen aan de gemeente Den Helder waar u als ‘burgemeester’ hoofdelijk en collectief (college B en W) voor aansprakelijk en verantwoordelijk bent.

  Hoogachtend,

  Jan Bruin, Msc.
  Eerstegraads bevoegd docent Algemene Economie
  Eerstegraads bevoegd docent Management en Organisatie

 2. Mijn vraag aan deze burgemeester is via de griffie zo snel als mogelijke is, een benoemingscommissie samen te stellen en op zoek te gaan naar een goede vervanger.van Schuiling. Een die kritisch is t.o.v. de corona hoax. Helaas is in dit achterlijke land nog steeds geen gekozen burgemeester. In dat geval zou Ijbeltje Berckmoes (Buitenplaats#1) een zeer goede en onafhankelijke kandidaat zijn

   • Peter weet het weer beter: In dit achterlijke dorp is alles beter dan wat we nu hebben.

    • alles behalve die dame, wat er hier nodig is is daadkracht, en niet die slappe hap die we de laatste jaren hebben of iets als Amsterdam nu heeft, daar gaan we van naar de klote

  • Berckmoes nee toch kun je echt niet menen. Uitgeroepen tot slechtste 2 de kamerlid. Zweverig met Pim Fortuin praten. Daar schieten we echt niets mee op. Sterker nog……

 3. Een goede burgemeester is iemand die de noden en wensen van de inwoners aanvoelt: dat moet dus iemand zijn uit de plaatselijke samenleving, bij voorkeur een inwoner. Rechtstreekse verkiezing is daarbij nog niet eens noodzakelijk, al zou het wel tot meer acceptatie kunnen leiden.
  Het telkens bij middel van een profielschets op zoek gaan ten lande naar een “ambtenaar” is een praktijk die niets goeds oplevert.
  Er zijn in deze stad zeker mensen te vinden – zelfs politici ! – die het ambt van burgemeester goed zouden kunnen uitoefenen. Maar waar we op stuk lopen is: niemand gunt het een ander! En dan maar weer buiten de stad het heil gaan zoeken.

  • Rekening houdend met de menselijke zwakheden, zie ik wel wat bezwaren tegen uw suggestie.
   De burgemeester wordt geacht boven de partijen te staan en belangen eerlijk tegen elkaar af te wegen. Voor zo´n “eigen teelt-” burgemeester, met alle plaatselijke bindingen (en misschien belangen) en al de sympatieën en antipatieën die hij al heeft als hij zijn ambt aanvaardt, lijkt me dat heel moeilijk.

   • Kees Grimm ? dat kan hij ook alleen , omdat hij een geld ezel in zijn tuin heeft staan. Ezeltje strek je de schouwburg en de haven dek je

 4. Ik merk toch een weerstand tegen een vrouwelijke burgemeester. Een kandidaat burgemeester die perfect in de profielschets past is…..Jos van Rey.
  VVDer, grote bestuurlijk kwaliteiten. Kandidaten van andere partijen, maken geen kans.

  • Na dat feestje op de Dam is misschien binnenkort la Halsema beschikbaar.

  • niet nog meer VVD, dé landverkwansellaars bij uitstek, geen (Groen) Links want je ziet nu al in Amsterdam wat dat voor een zooi teweegbrengt, geen PvdA want dat is deze grote afwezige die veel te ver van de burgers afstaat en ze in geen geval wil spreken en zo wordt de spoeling erg dun

 5. Een goed naar de burger luisterende burgemeester. Eèn die zich het kaas niet van de boterham laat eten. Aan een meereizende conducteur op een rijdende trein met vierkante wielen die alleen maar naar buiten zit te kijken , heeft een stad als Den Helder niets aan. Een burgemeester , die heeft een burgemeestersketting gekregen ten teken ik, en alleen ik ben de burgemeester, en laat geen oren hangen naar machtswellustige wethouders.

 6. Slechts twee brandende vragen;
  1. hoe bevalt het om de rommel op te ruimen van Schuiling?
  2. of gaat u daarin mee en heeft u aansluiting gevonden?

  Vooralsnog staan verkeerde (lees: zelfingenomen) personen aan het roer.

Comments are closed.