College is halverwege Helders Akkoord redelijk tevreden

12

Den Helder – In het coalitieprogramma 2018 – 2022 staat welke resultaten de gemeente wil bereiken voor een leefbaar, aantrekkelijk en vitaal Den Helder. Inmiddels is de helft van de looptijd van de coalitieperiode verstreken. In de Tussenbalans Helders Akkoord staat wat al bereikt is en waar nog uitdagingen liggen.

“Sinds 2018 heeft het college vele mooie projecten kunnen oppakken en uitvoeren”, aldus het college. “Zoals de bestrijding van armoede, de ontwikkeling van een nieuwe erfgoedorganisatie, de opening van het Jongerenpunt op Willemsoord en de ontwikkeling van het maritieme cluster.”

Het college gaat volop door om ook de laatste twee jaar van deze coalitieperiode oplossingen aan te dragen voor de uitdagingen waar de gemeente voor staat. Dat doen zij niet alleen, maar samen met de gemeenteraad, ondernemers, inwoners, verenigingen en andere partijen in Den Helder. “De Tussenbalans is samengesteld langs de lijn van de vier vastgestelde programma’s: Bestuurlijke vernieuwing, Zorgzame gemeente, Vitale gemeente en Leefbare gemeente. In aanvulling daarop is ook een financiële paragraaf toegevoegd.”

De Tussenbalans Helders Akkoord wordt online gepubliceerd en is te vinden op www.denhelder.nl/tussenbalans.

12 REACTIES

 1. Zonder een spier te vertrekken: samen met de gemeenteraad, ondernemers, INWONERS, verenigingen en andere partijen in Den Helder.

 2. Mijn god…… als op leugens en onzin een straf zou staan…dan kreeg dit zootje levenslang.
  Ik heb de stad, waar ik dik 45 jaar woon, nog nooit zo waardeloos ervoor zien staan.
  Winkels leeg, inwoners die met mach10 de stad uit vluchten…. kooyhaven….die pizzabakker met z’n corrupte huigelclub…. de zeestad mafia.. compleet kiezersbedrog waar ze in afrika jaloers op zouden zijn…en dan nog maar te zwijgen over de import van de zg vluchtelingen (profiteurs) die zo’n beetje iedere buurt in de stad aan het vervuilen zijn. Begint hier in dit spookdorp een opvangkamp te worden van ongewenst volk…alleen maar om het inwonertal aan te vullen.
  Nee, dit dorp is op een heel smerige glijbaan terecht gekomen waar ze met een noodgang in een strontput dreigen te landen.

 3. Als dit de “waarheid”” is , waarom dan , “het vertrouwen van de burger terug winnen “” dat is toch een teken dat dit gemeente bestuur iets is kwijt geraakt.

  • hun verstand als dat al aanwezig was bestrijding van de armoede dat staat er verkeerd moet verspreiding zijn smerig stelletje leugenaars

 4. In Den Helder is alleen geld (steekpenningen) te verdienen met bouwprojecten, subsidies ed. want normale inkomsten vanuit bvb toerisme loopt de gemeente mis vanwege het slechte imago. Ze moeten toch iets doen om overeind te blijven ..

 5. Stelt u zich eens voor dat het college zei ontevreden te zijn ! Zou het direct moeten aftreden. Overigens betekent de tevredenheid van het college niets. Is de kiezer tevreden ? Het college heeft de verhoudingen niet door !

 6. de ontwikkeling van het maritieme cluster.” Haha zeg nu gewoon bouw van een stadhuis. En nogmaals een STADHUIS HEEFT NIKS, NIETS, NADA MET MARITIEM TE MAKEN!!!

 7. Wat een azijn zeikers, die vanuit hun computertje – waarschijnlijk tussen het patiencen door – enkel negativiteit uitkramen. En dan ook nog eens zonder enige goede argumentatie. Gelukkig zijn het altijd dezelfde (zeer kleine groep) mensen.

  Om toch wat positiever te zijn over ‘mijn’ stad; ik woon inmiddels niet meer in Den Helder (heb er 20 jaar gewoond), maar krijg steeds vaker van buiten de stad te horen dat mensen wat vaker stoppen in Den Helder, op de weg naar Texel, omdat de stad zo mooie ontwikkeling doormaakt, in termen als; ‘het ziet er niet meer zo armoedig uit’, ‘Willemsoord is leuk om even wat te drinken, te drinken’, ‘mooiere bouwstijl’, etc.

  • Ook in de vreselijkste dictaturen werden/worden gebouwen en soms hele steden neergezet die er wel aardig uitzien.
   Ook in de slechtst bestuurde oorden zijn er altijd wel plekjes waar het aangenaam is daar even te zitten.
   Beetje simpel van u om gemeentelijke politiek naar die dingen te beoordelen.

   • Klopt, maar volgens mijn laatste informatie waren er ook in Den Helder democratische verkiezingen…

    • Daar moet ik u gelijk in geven. De Helderse kiezer toont weinig interesse en betrokkenheid en daar kan makkelijk misbruik van worden gemaakt.
     Ook een probleem, dat iedere gemeente heeft: niveau en betrouwbaarheid van de candidaten bij een gemeenteraadsverkiezing.

Comments are closed.