Fietswrakken en weesfietsen verdwijnen uit het straatbeeld

8

Den Helder – Fietsen is een groot plezier voor veel mensen, maar niet als de straten volgeplempt worden met fietsen die stuk zijn, hinderlijk geparkeerd staan of nooit meer worden opgehaald. Weesfietsen dus en fietswrakken. Vanaf 1 september gaan ze langzaam maar zeker uit het straatbeeld verdwijnen, belooft wethouder Remco Duijnker. Het college van B&W heeft daartoe besloten in haar vergadering van 30 juni.

De handhavers gaan vanaf genoemde datum fietswrakken en weesfietsen labelen op verschillende locaties in Den Helder: rondom de stations, Willemsoord, de binnenstad en de fietsenstallingen bij de Teso. Als de fiets een wrak is, haalt de gemeente deze drie dagen later weg. Een wrak is een fiets die in verwaarloosde toestand verkeert en niet goed is onderhouden. “We spreken over een weesfiets als deze al langere tijd niet meer is gebruikt. Nadat het label erop is geplakt, wordt de fiets na 14 dagen verwijderd.”

Fietsvriendelijkheid
“Een fietsvriendelijke gemeente met voldoende ruimte om je fiets te stallen en nette, opgeruimde straten, dat is wat we voor ogen hebben”, zegt Duijnker. Want, zo blijkt, overvolle fietsrekken waarvan een aantal een permanente plek inneemt in plaats van tijdelijk, zorgen voor irritatie en een tekort aan plekken. “Het is een rotgezicht als er wrakken in de straten staan. Ook hinderlijk of gevaarlijk gestalde (brom-) fietsen willen we niet meer zien.”

8 REACTIES

 1. Ook al zijn al die wrakken en wees fietsen verwijderd, blijft er onvoldoende ruimte om je fiets te parkeren door al die hinderlijke uitstallingen voor de winkels.

 2. en autowrakken, aanhangers, vuilcontainers, wasmachines, banken, bootjes, als je de stad doorkruist staat er overal wel iets en dat is nog niet onder controle en dan willen ze er nog een taak bij verzinnen, volgens mij sloeg meneer Duijnker nog geen deuk in een pakje boter als handhaver en wil nu stoer lijken?

   • waarom nu pas beginnen? zijn gewoon puntjes in de APV, Duijnker verveelt zich zeker dat hij dit soort nutteloze beloftes als handhaving gaat handhaven? wat hebben ze dan de rest van de tijd gedaan?

 3. Winkelwagentjes, ook zo,n hinderlijk iets. neem maar mee uit de supermarkt en vervolgens kom je die dingen overal tegen, of ze rijden ze zo van een brug af het water in . Zo staat er in de Spuistraat in het centrum èèn van de Aldi uit de Schooten. Dat ding staat er al weken en niemand kijkt er naar om .

 4. Peter zou een prima handhaver zijn.Scherp oog voor misstanden en overal een oplossing voor.
  Gewapend met een brandblusser gevuld met peperspray en valse herdershond en een honkbalknuppel zou Den Helder binnen “no time” weer leefbaar zijn.

 5. Het zou geen kwaad kunnen om een bestuurlijk wrak en politieke wees als Remco Duijnker dan ook maar direct te verwijderen. Ruimt lekker op….

 6. Bestuurlijk stuurloos zal je wel bedoelen. Moest zo nodig zelf gehandhaafd worden bij een andere partij, maar daar hebben zij niets voor hem te doen, dan hem restklusjes geven. Nieuwe Functie , Wethouder kruimeldief.

Comments are closed.