Gemeentebelangen gedoogpartij coalitie na handreiking Krul (CDA)

9

Den Helder – De fractie van Gemeentebelangen Den Helder zal de coalitie als gedoogpartner gaan steunen, zo maakte fractievoorzitter Nancy List bekend. De partij geeft aan de brug te willen vormen tussen de oppositie en coalitie. Hetgeen volgens fractievoorzitter List hard nodig. Gemeentebelangen pakt daarmee naar eigen zeggen de handschoen op, na uitnodiging van CDA-fractievoorzitter Krul om constructief mee te denken.

List was blij met de handreiking die het CDA bij monde van fractievoorzitter Krul in het LOS radioprogramma “De Nieuwsraad” deed. “De oproep voor meer samenwerking tussen oppositie en coalitie van Harmen was ons uit het hart gegrepen. Wij constateren al enige tijd dat de sfeer verslechtert.”

In haar verdere betoog geeft List aan dat “de oppositie en de coalitie nu nog te veel als twee kampen tegenover elkaar staan. De persoonlijke discussies die hieruit voortvloeien zorgen ervoor dat onderwerpen niet meer op de inhoud, maar op de man beslecht worden. Dat is voor Gemeentebelangen een ongezonde situatie.”

Gedoogsteun
List: “Gemeentebelangen bekijkt bij elk agendapunt of het in het belang is van onze inwoners. Als een voorstel goed is, is het goed. Is het slecht, dan stemmen wij tegen. Daar verandert dus niks aan. Noem het gedoogsteun, of noem het constructief mee denken over de toekomst van deze gemeente.”

9 REACTIES

 1. Hopelijk gaan ze ook luisteren en vertalen wat de inwoners van Den Helder willen en nemen de grootste algemene deler mee in hum besluitvorming.Succes.

 2. Is dit de dame die z.g. bedreigd werd, en vervolgens, met opzetje via toenmalige burgemeester C.Schuiling en H, van Dongen een bedreigings- protocol door de raad jaste? Ze werkte dus al lang samen met de coalitie!

 3. Lijkt me gewoon normaal functioneren zoals elke andere opposipartij… Goede voorstellen steunen ze gewoon allemaal hoor… Ze heeft gewoon geen idee wat het woord gedoogsteun betekent…

  • Gedoogsteun… Komt er op neer , dat mevrouw List de politiek vergelijkt met een coffeeshop. En die moeten per 2021 ook verdwijnen.

 4. Ben benieuwd. Er liggen drie aanvragen voor een exploitatievergunning op tafel om de gemeente toeristisch aantrekkelijker te maken en een jongere doelgroep naar de gemeente te trekken. Wordt het (weer) op de man gespeeld of slaan we handen ineen en profiteren we daar op lange termijn allemaal van? Bestaat de gunfactor?

 5. Samenwerken….ook nu eens met de burgers dankzij hen zitten ze er allemaal op hun fluwelen zetel…

 6. Nog 18 maanden en dan is deze fractie ‘ constructief’ uit de raad gestemd.

 7. Weet niet wat mevrouw List probeert, maar geloofwaardig komt ze niet meer over.

  Het is namelijk een feit dat zij precies doet wat Beter voor Den Helder haar opdraagt. Zelfs de vragen die in de gemeenteraad worden gesteld door Gemeentebelangen worden opgesteld door een raadslid van Beter voor Den Helder.

  Ook is het een feit dat mevrouw List zich tijdens een raadsvergadering versprak. Ze wilde namelijk de vergadering schorsen omdat ze overleg wilde met haar fractievoorzitter. Met die verspreking bedoelde ze Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder.

  Mevrouw List danst naar de pijpen van de hoofdsponser van Gemeentebelangen, namelijk Carlo Assorgia. Als ze slim is houd ze op met deze domme spelletjes en maakt ze de overstap naar Beter voor Den Helder.

  De oppositie heeft mevrouw List niet nodig als verbinder van de oppositie met coalitie. Ze heeft de afgelopen tijd bewezen dat ze een wig slaat tussen oppositie en coalitie, door haar persoonlijke aanval op een aantal leden van de oppositie.

  Mevrouw List, door dit soort media berichten, wordt u nog ongeloofwaardiger dan u al bent.

Comments are closed.