Gratis hondenpoepzakjes uitgedeeld aan baasjes

22

Den Helder – Wethouder Peter de Vrij is donderdag, samen met twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), op pad gegaan in het kader van de campagne aanpak hondenpoep. Ze deelden gratis houders met poepzakjes uit aan hondenbezitters en beantwoordden vragen over het hondenbeleid. De actie is onderdeel van de brede campagne in de aanpak van hondenpoepoverlast: ”Boodschap voor de baasjes: een échte baas ruimt zelf zijn hondenpoep op”. In heel Den Helder geldt namelijk de plicht om hondenpoep op te ruimen.

De houders met poepzakjes zijn beschikbaar gesteld door de Koninklijke Hondenbescherming (www.hondenbescherming.nl). In totaal deelt de gemeente de komende periode 100 houders uit. Tijdens de actie attenderen de boa’s hondenbezitters op de opruimplicht en beantwoorden vragen over het hondenbeleid van de gemeente.

De Vrij: “Met deze actie willen we het hondenpoepbeleid op een positieve manier onder de aandacht brengen. En eigenaren stimuleren zelf de poep van hun hond op te ruimen. De meeste baasjes waren positief over de actie: “Goed dat jullie dit doen in de plaats van een bekeuring.” Ook de boa’s zijn tevreden over het verloop van de actie: “We kregen veel positieve reacties. De meeste hondeneigenaren gaven aan achter de campagne te staan. En hadden ook keurig al eigen opruimzakjes bij zich. In het begin denken mensen dat ze iets fout doen als ze worden aangesproken door de handhavers. Na uitleg en bij het uitreiken van de poepzakhouder reageren mensen vooral heel positief.”

Vanaf december 2019 geldt een opruimplicht in heel Den Helder. Dat betekent dat hondenbezitters zelf verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de poep van hun hond. Bij controle moeten zij kunnen aantonen dat zij een schepje of zakje bij zich hebben. Meer informatie is te vinden op www.denhelder.nl/honden.

22 REACTIES

 1. Weet een gemeente in het zuiden van het land, wat trouwens een artikel 12 gemeente is, waar het opruimen van de hondenontlasting ook verplicht is, zelfs op de door deze gemeente aan gewezen hondenren veldjes. Deze gemeente heeft verspreidt door de gemeente zogenaamde hondenhaltes geplaatst waar men de ontlasting in kwijt kan en waar men tevens gratis opruim zakjes kan pakken. Deze voorziening wordt gefinancierd uit de geheven hondenbelasting. M.a.w. hondeneigenaren krijgen iets terug voor de belasting die ze voor hun huisdier betalen dit in tegenstelling tot katten en paarden eigenaren die hier geen belasting voor betalen en de uitwerpselen van hun dieren gewoon, liefst in andermans tuin of op de weg laten liggen.

  • in De Helder wordt geen hondenbelasting geheven dus die haltes hoeven ook niet geplaatst en de overbodige vergelijking met katten en paarden is dus hier ook niet van toepassing

   • Ik wil best wat belasting betalen voor wat extra voorzieningen bij de losloop gebieden.
    Zolang mij zeker is dat deze belasting daadwerkelijk wordt aangewend voor dit doel is dat geen probleem.Ja ik heb een hond en ik ruim het op,al tijden.Dat is gewoon de plicht van een honden bezitter.
    -Over uw opmerking boven :mijn tuin ligt vol met kattenstront en het stink,Iemand hier in de straat heeft bv 7 katten die allemaal buiten leven.We hebben een bedrijf waar regelmatig grote hopen paardenstront voor de deur liggen.
    Dat mag dan weer wel,dat is op zijn zacht’s gezegd :” een beetje krom”

   • Nou kan met met paarden er wat bij voorstellen moet je eens het fietspad naar Huisduinen bekijken ligt meerdere dagen vol met paardenpoep en opruimen ho maar, van de week bij de strandopgang nog midden op het pad, kijken en daarna gewoon lekker doorrijden.

    • ja de prioriteiten moeten snel bijgesteld worden want er ligt op één fietspad paardenpoep waar over héél Den Helder alle plantsoentjes, de fietspaden, de speelveldjes, de trottoirs, de bermen, de kade’s, en de perkjes bezaaid liggen met stinkende hondenpoep….

    • Wat betreft de paardenstront “op Huisduinen” en afkomstig van de manege’s daar : “op Huisduinen”en voor Huisduiners gelden andere regels dan voor bewoners en ondernemers van Den Helder.

 2. Hele mooie actie van de gemeente, het enige wat ik als hondenbezitter wel een beetje mis is wat meer vuilnisbakken rond de uitlaatplekken om de zakjes on weg te gooien. Dat zou het nog een beetje meer versoepelen naar mijn mening.

 3. Pff gedoe. Op verschillende plekken geheel terecht maar sommige losloop gebieden lekker laten gaan. Goed voor de insecten.
  Er zijn zat plekken waar de konijnen, vossen en andere dieren hun behoefte laten liggen.

  Overigens wil ik best hondenbelasting betalen als daarmee meerdere prullenbakken en evt. zakjes her en der opgehangen worden.

  Mensen die hun hond op straat laten poepen (en vooral niet opruimen als toch gebeurd) of bij grasvelden achter een aangrenzende tuin of kinderspeelplaatsen. Die moet je inderdaad beboeten.. maar om nu dus meteen overal het niet toe te staan, gaat in mijn optiek te ver.

  • door het overal niet toe te staan creëer je wel duidelijkheid en kunnen de mensen zich niet meer van de domme houden, ik ben voor want ik hou van duidelijkheid

   • Helemaal mee eens! Gewoon altijd en overal opruimen die vieze stront. Het blijft toch een raar gedrag van al die honden baasjes om hun hond overal behalve in hun eigen tuin te laten schijten………..

    • Mijn eigen tuin ligt al helemaal vol met kattenstront van de buren.Het blijft toch een raar gedrag van al die katten baasjes om hun kat overal behalve in hun kattenbak te laten schijten…………………..

     • Als je er zo’n last van hebt vraag je je maatje toch of hij die drie keffertjes laat grazen in je tuin, jullie beiden blij, jij geen katten meer hij geen risico op een boete….

   • @ Peter U schrijft ik hou van duidelijkheid, uw reacties lezend komt u nogal onduidelijk over. In de ene reactie geeft u aan daar er geen hondenbelasting geheven wordt de voorzieningen om de uitwerpselen op te ruimen overbodig zijn. In een andere reactie geeft u aan dat u zich stoort doordat heel Den Helder bezaaid is met honden uitwerpselen en dat dat opgeruimd dient te worden.

    • @ Jantje, zie niet helemaal in in hoeverre u dit onduidelijk vindt, hier hoef je geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben om dit te begrijpen, ik vind dat de hondenbezitters best het zakje naar huis kunnen nemen en daar in de grijze bak kunnen gooien, en er dus geen extra voorzieningen hoeven te komen en zeker niet nu er geen inkomsten zijn uit de hondenbelasting, in de andere reactie doel ik op dat de hondenbezitters de uitwerpselen dus zelf behoren op te ruimen en dat ik het duidelijk vind dat er geen verschillen meer zijn in plekken, ook vind ik het erbij halen van alle andere (huis)dieren vind ik persoonlijk een drogreden eerste klas

 4. @RB : als u de drie” musketiers “van Piet bedoelt .Nou dat hebben we geprobeerd.Echter een van die honden vrat van de katten stront.Aan de schijterij natuurlijk en de rest laat zich raden.

  • @Roan, het eten van kattepoep is of een vitamine tekort of een gedragsprobleem, beide oorzaken makkelijk te verhelpen en dan kunnen die drie keffers de tuin gewoon katvrij houden maar net zoals met alles in dit leven komt het niet voor niets en moet je er wel wat voor doen….

 5. Helemaal mee eens ! en je kat op je kattenbak laten schijten en de stront van je knol ook opruimen.
  En wat te denken van halvegare mountainbikers en hardlopers ? als die halverwege hun parcour moeten schijten ruimen ze hun stront ook niet op.Moet je maar eens opletten hoeveel hopen er in de natuur liggen compleet met papier .Nou die hond veegt echt niet ze reet af .Mijn hond is er twee keer ziek van geweest.
  En dan loop ik in een natuur/losloopgebied en ruim zijn kak netjes op.
  Dus helemaal geen flauwekul reacties:het balletje ligt niet alleen bij de honden bezitter.

  • en wat denk je van meeuwen en duiven, het is niet te geloven gewoon, die laten overal de poep maar vallen, ze zouden genetisch gemanipuleerd moeten worden dat er in een stad niet gepoept kan worden, alleen boven de Noordzee de sluitspier open anders niet…

   of het ging deze keer over hondenpoep, overlast nummer 1 door het hele land

 6. En wat denk je van Peter die overal wat van vindt………………………………….
  Hoogst waarschijnlijk een genetisch gemanipuleerde trol.

Geef een reactie (heeft u wel de spelregels gelezen?)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.