Onder invloed, aanrijding, negeren corona, zonder rijbewijs

2

Den Helder – Na de rustige maanden in het verkeer, was het afgelopen week toch weer druk voor de politie. Uit een vrijgegeven overzicht van incidenten blijkt dat lang niet iedereen zich aan de regels blijkt te houden.

– Uit een geparkeerde auto op de Verkeerstorenweg kwam een enorme hennepgeur. De man achter het stuur testte positief op het gebruik van THC en kreeg een rijverbod. De 28-jarige man moest zelf een oplossing gaan zoeken hoe hij weer in Amsterdam kwam.

– Een 24-jarige man reed op de Zuiderzeestraat zonder rijbewijs in een auto. Hij kreeg proces-verbaal

– Een 56-jarige man reed onder invloed op een bromfiets. Hij weigerde zijn medewerking aan een blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

– Op de Waddenzeestraat zagen agenten een 44-jarige man rijden zonder helm op een bromfiets. Toen zij hem hier proces-verbaal voor wilden geven bleek hij helemaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hier kreeg hij verbaal voor.

– Een 29-jarige man reed onder invloed van drugs op de Nieuweweg. Tevens bleek zijn rijbewijs in 2018 al ingevorderd te zijn. Hij kreeg proces-verbaal. Omdat het niet de eerste keer was dat de man met een ingevorderd rijbewijs reed is ook zijn auto in beslag genomen.

– Bij een aanrijding op de Beatrixstraat raakte een 23-jarige man gewond, hij is vervoerd naar het ziekenhuis.

– Een 19-jarige man reed met een te zware aanhanger achter zijn auto. Hiervoor had hij een rijbewijs BE nodig. Deze had hij niet en zodoende kreeg hij proces-verbaal. De aanhanger met inhoud moest hij achter laten.

– Op de kruising van de Middenvliet met de Fiets-/Kanoroute is een motorrijder onderuit gegaan omdat een fietser geen voorrang verleende. De bestuurder van de motor is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

– Een 16-jarige jongen reed harder dan toegestaan op zijn snorfiets over de Middenweg. Hij bleek een begrenzer op zijn snorfiets te hebben welke middels een afstandsbediening werd geactiveerd. De snorfiets moest hij voor onderzoek aan het bureau achter laten..

– Een 28-jarige man reed over de Polderweg met twee andere personen in zijn auto. Bij een controle bleek uit de speekseltest dat er sporen van Amfetamine en THC in zijn lichaam zaten. Hij is aangehouden en bloed is afgenomen. De drie personen kregen een proces-verbaal voor het negeren van de corona-maatregelen.

– Een 23-jarige man komt uit de Verenigde Staten en woont al meer dan 185 dagen in Nederland. Hem was twee maanden geleden al te kennen gegeven dat hij niet mag rijden zonder geldig Nederlands rijbewijs. Dit deed hij nu toch wel weer. Hij kreeg proces-verbaal.

– Op Willemsoord zag een automobilist een fietser over het hoofd waarna een aanrijding ontstond. De fietser is overgebracht naar het ziekenhuis.

– Een 23-jarige man bleek onder invloed te zijn nadat hij op de Ruyghweg tegen een hek was gereden. Na de aanrijding is hij weggereden. Hij is niet veel verder aangetroffen en aangehouden en door de politie overgedragen aan de Koninklijke Mareschaussee.

– Een 42-jarige man reed rond met drie kinderen achter in zijn auto welke de gordel niet droegen. Toen agenten hem hiervoor bekeurde bleek uit de speekseltest tevens dat hij onder invloed van cocaïne was. Hij is aangehouden en bloed is afgenomen.

– Een 61-jarige bromfietser werd aangehouden nadat hij een A-indicatie blies. Op het bureau blies hij 145 ug/l. Dit is minder dan de toegestane 220 ug/l. De man werd dus gelijk heengezonden;

– Een 23-jarige man reed over de Industrieweg terwijl hij onder invloed van alcohol was. Tevens bleek hij onder invloed van Cocaïne, Methamfetamine en THC te zijn.

2 REACTIES

  1. vraag me af hoe je de weggebruikers moet stimuleren om zich aan de regels te houden en op te letten,u enig idee ?

Comments are closed.