PVV: Fazantenstraat moet nu echt veiliger!

10

Den Helder – De verkeersveiligheid op de Fazantenstraat moet met spoed veiliger worden gemaakt. Dat vindt de PVV, die hierover vragen heeft gesteld aan het college. De weg lijkt soms wel een racebaan en bijna ongelukken komen regelmatig voor.

Dat er vaak te hard wordt gereden in deze straat is geen nieuws. Begin 2019 bleek al uit onderzoek van de Helderse afdeling van Veilig Verkeer Nederland dat meer dan de helft van de bestuurders de toegestane snelheid overtrad. Bewoners klagen dan ook al geruime tijd over deze situatie. Uit VVN-onderzoek bleek toen ook dat 70 procent van de fietsers zich in deze straat onveilig voelde en zelfs 48 procent van de voetgangers liep hier niet met een veilig gevoel.

Ruim een jaar later is er nog niets veranderd, zo concludeert de PVV. “Onze fractie heeft helaas meerdere signalen opgevangen van buurtbewoners die zich afvragen wanneer er nu eindelijk door de gemeente iets aan de snelheidsovertredingen op de Fazantenstraat wordt gedaan”, aldus fractievoorzitter Vincent van den Born. Van het college wil de PVV dan ook weten of zij de mening deelt, kijkende naar de klachten van een behoorlijk aantal buurtbewoners en de ronduit schokkende snelheidsmetingen, dat het van de zotte is dat er blijkbaar nog steeds geen adequate maatregelen door de gemeente zijn genomen om de verkeersveiligheid op de Fazantenstraat te verbeteren?

Opties om de weg veiliger te maken zijn bijvoorbeeld zig-zag-plekken of het verbieden van zwaar verkeer in deze straat. “Veel vrachtwagens nemen tegenwoordig de Fazantenstraat als sluiproute naar de TESO. Als de vrachtwagens komende vanaf de Schootenweg bij het kruispunt Schootenweg – Kievitstraat – Fazantenstraat bijvoorbeeld door bebording over de Kievitstraat geleid worden, ontstaat er een veiligere situatie.”

10 REACTIES

 1. Nooit geweten dat er in de Fazantenstraat zoveel PVV stemmers wonen die zich ongerust maken over het verkeer in de Vogelwijk. Aan mij is nog nooit wat gevraagd hoe ik denk over het verkeer in mijn straat waar ik met mijn gezin al twintig jaar woon want misschien heb ik daar wel heel andere gedachten over i.v.m. de veiligheid in de straat.

  • heeft VVN het u vorig jaar niet gevraagd dan?

   uit het stukje: Dat er vaak te hard wordt gereden in deze straat is geen nieuws. Begin 2019 bleek al uit onderzoek van de Helderse afdeling van Veilig Verkeer Nederland dat meer dan de helft van de bestuurders de toegestane snelheid overtrad. Bewoners klagen dan ook al geruime tijd over deze situatie. Uit VVN-onderzoek bleek toen ook dat 70 procent van de fietsers zich in deze straat onveilig voelde en zelfs 48 procent van de voetgangers liep hier niet met een veilig gevoel

   ben zelf wel blij met dit soort vragen, beter dan de partij van don Assorgia die zich verder geen zier om verkeersveiligheid in de stad bekommert als hij maar omzet draait met z’n Shumachers

   • Peter, Ook de VVN heeft nooit wat aan mij gevraagd in 2019 en het vreemde is nog dat in de Gemeenteraad van Den Helder een persoon van het CDA zit die ook nooit bij mij aan de bel heeft getrokken maar wel altijd het grootste woord heeft over alles wat veiligheid betreft in Den Helder en eerder van die persoon had verwacht dan van de PVV en ook omdat hij bestuurslid van de Helderse VVN is en wat het hard rijden betreft in de Fazantenstraat dat valt reuze mee. Alleen de versmalling/fietspad aan het eind van de straat richting de Schootenweg/Kievistraat voor fietsers heeft zeker een punt van aandacht. Dit is naar mijn weten het gevaarlijkste punt in de straat. Stadsbussen en groot vrachtverkeer rijden er al jaren niet meer in de Fazantenstraat soms een verdwaalde particuliere bus maar dat is dan ook alles. Alleen in het begin van de straat bij de garages daar is vaak vrachtverkeer maar dat heeft ook zijn reden. Ook wat betreft ongelukken is op een hand te tellen en het grootste deel had toch te maken omdat de bestuurder dronken achter zijn stuur zat maar met te hard rijden zijn er weinig incidenten geweest in die 20 jaar.

    • Ed, wat ik lees ziet de VVN het toch als een heel andere Fazantenstraat hebben we het wel over dezelfde straat? waar u zegt dat iedereen zich veilig voelt zegt VVN dat 70% van de fietsers zich dat niet voelt, ik moet zeggen als ik van rechts kom op de fiets en vooral bij de snackbar dan is het altijd maar de vraag of de pizzakoeriers en andere hardrijders wel voor me stoppen daar, u zegt dat er geen vrachtverkeer is en in het stukje dat het juist toeneemt, wel heel tegenstrijdig toch?

 2. We kunnen de wegen wel blijven aanpassen maar zo lang de weggebruikers niet opletten en zich niet aan de regels houden zullen er ongelukken blijven gebeuren.

  • vraag me af hoe je de weggebruikers moet stimuleren om zich aan de regels te houden en op te letten, u enig idee?

   • Nou, dat is inderdaad het grote probleem. Dat is een mentaliteits kwestie, en dat is niet zo maar te veranderen uiteraard. Maar nogmaals, meer drempels, wegversmallingen of wat dan ook, ongelukken zullen helaas blijven gebeuren want de meeste weggebruikers letten niet op (ja, op hun smartphone), en houden zich niet aan de regels. Daar is geen kruid tegen gewassen.

   • Peter of Piet! U stelt dezelfde vraag op een ander onderwerp maar goed om U nog een keer te beantwoorden. Er heeft een tijd een waarschuwingsdisplay met een smiley langs de rechter kant van de Fazantenstraat vanaf de Schootenweg gehangen. Waarbij iedereen die te hard reed met een gefronste of boze smiley werd gewaarschuwd en bij normaal rijden met een glimlach of dit echt geholpen heeft is mij niet bekend en als dat wel zo is dan lijkt mij dit een goed idee om de weggebruikers te stimuleren om zich aan de regels te houden.

    • Ed, Peter hier, Piet heeft mijn vraag een keer of wat gekopieerd om de één of andere reden maar dat komt dus niet bij mij vandaan, ik dacht in eerste instantie dat er wat misgelopen was hier op het forum maar zag door typefouten dat het nageaapt was, ik heb het bord met de smile ook zien hangen en wel eens met verbijstering gekeken hoeveel daar een gefronste of boze smiley werden weergegeven, ik denk in de korte periode dat ik er keek al zeker 50%, denk daarom niet dat dit soort borden nog enigszins nut heeft in dit respectloze tijdperk waar niemand zich ook maar iets van de regels aantrekt (kijk naar de Corona maatregelen, hoe die met voeten worden getreden)

     • Peter, Bedankt voor je reactie. Deze jongen gaat de antwoorden van het college afwachten over de vragen van de PVV. Ben reuze benieuwd wat zij hier over gaan zeggen.

Comments are closed.