Raadsvergadering voortijdig gestopt wegens storing

0

Den Helder – De vergadering van de Helderse gemeenteraad is maandagavond voortijdig beëindigd. Problemen met de techniek maakten dat besloten werd te stoppen, omdat de openbaarheid niet kon worden gegarandeerd.

De vergadering begon zoals gebruikelijk rond 19.30 uur. Het was een online bijeenkomst (vandaag is de bespreking van de Kadernota in de Stadshal), maar de stream haperde. Dat betekende dat de vergadering enkele keren moest worden geschorst om de verbinding te repareren. Eenmaal gerealiseerd ging het enkele minuten later weer mis.

De lokale omroep kreeg het signaal dit keer wel binnen, maar kon de vergadering toch niet uitzenden. Om 19.03 uur precies vielen bij Regio Noordkop in Den Helder (de LOS) alle signalen naar buiten toe uit. “Intern was alles in orde, tot aan het punt waarop radio- en tv-signalen het Ziggo-netwerk opgaan was alles ok, maar vanaf dit punt ging het mis”, laat hoofdredacteur Ronald Boutkan weten. “We zijn tot na 22.30 uur bezig geweest met Ziggo, maar tevergeefs. In de loop van dinsdag komt er een monteur om ter plaatste te proberen de techniek te herstellen. Tot die tijd zijn we qua radio alleen via DAB+ te ontvangen.”