Stroper na onderzoek in de kraag gevat

5

Den Helder – Een vogelaar ging zaterdag 25 april naar het natuurgebied Balgzand (gelegen aan Het Kuitje in Den Helder) gegaan om foto’s van waddenvogels te maken. Het natuurgebied is aangeduid als een Natura 2000 gebied. Hier zag hij een man in een camouflagejas met een geweer staan. De natuurliefhebber kon de politie een goede beschrijving geven van de mogelijke jager en de auto waarin hij reed.

Na een onderzoek kon de politie op woensdagavond 10 juni een wapen in beslag nemen bij de verdachte. Het ging om een luchtdrukgeweer. Ook nam de politie de camouflagejas in beslag. De verdachte, een 34-jarige Langedijker, bleek niet in het bezit te zijn van een jachtakte of een vergunning op grond van de Wet Wapens en Munitie. Bovendien was er geen vergunning verleend of toestemming gegeven om langs de rand van de Waddenzee te jagen.

De man mag binnenkort nog op visite op het politiebureau om een verklaring af te leggen.

5 REACTIES

 1. Een luchtgeweer valt helemaal niet onder de wet wapens en munitie.Geen vergunning voor nodig .Vrij te bezitten vanaf 18 jaar.
  Alleen niet openlijk dragen op de openbare weg ,maar daar bevond hij zich duidelijk ook niet.
  Er mee op dieren schieten mag niet, maar zolang hij daar mee niet op hederdaad is betrapt of hij dode dieren in zijn bezit had is hij nog geen stroper met een verboden wapen.

  • Misschien moet je eerst de wet natuurbescherming eens lezen. Daarnaast is dit wel degelijk ook een overtreding wwm.

 2. Dat zeg ik niet,alleen een cammo jas en een buks bewijzen niet dat je een stroper bent.
  Of terrorist,of of of
  En het inbeslag nemen van een cammo jas slaat wettelijk gezien helemaal nergens op ,of maakt het dragen van zo’n jas je staats gevaarlijk ?
  De getuige zag de man staan.Dat betekent nog steeds niet dat hij een stroper was.Want hij zag hem niet schieten nog dode dieren.
  Dus de enige strafbare feiten : een (legale)luchtbuks en een cammoflage jas.
  Wat ik wil zeggen : dit is gewoon een stukje slechte publiciteit in de wereld geholpen door de Politie om even te laten zien hoe goed ze wel niet zijn.
  Juridisch gezien slaat het nergens op.Blijft niks van over bij de rechter.
  Ik ben voor bericht geving ,maar het moet wel kloppen wat ze doen.
  Stemmings en bangmakerij.

Comments are closed.