Top 10 auto’s om als occasion te kopen

0

De grote vraag naar tweedehands auto’s zorgde ervoor dat de prijzen in 2019 stegen. Of dat tijdens en na de coronacrisis nog steeds zal zijn, zal moeten blijken. Om de prijs van een auto enigszins te drukken, wil je daarom misschien liever een auto waar er veel van beschikbaar zijn. Wij zetten negen populaire occasions op een rij voor je en we beginnen met een extravagante aankoop die écht ooit als occasion is gekocht.

 

10 – 1962 Ferrari 250 GTO

Oké, misschien is het nu tijd om je schrap te zetten op financieel gebied. Je suikeroom lief aankijken kan ook. Maar het is een feit dat deze auto wel iets kost. Hij staat niet voor niets bovenaan de lijst met duurste auto’s ooit verkocht op een veiling. Het kost je 37 miljoen, maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen!

 

9 – Audi A3

De meeste Audi’s zijn groot, maar deze compacte middenklasser is bescheiden en betaalbaar. Geen wonder dat hij heel geliefd is als tweedehands auto. Om straks rond te kunnen rijden in deze mooie A3 kan het lenen van geld een optie voor je zijn wanneer je even krap bij kas zit. Liever doe je dit natuurlijk niet. Want over het geleende bedrag betaal je altijd een behoorlijke rente.

 

8 – Volkswagen Polo

Vaak wordt de Polo gezien als een beginnersauto voor jonge autorijders. Logisch, want hij is bijna net zo goed als de Golf, maar dan iets voordeliger.

 

7 – Peugeot 206

Hij wordt al niet meer geproduceerd sinds 2012, maar hij is nog steeds populair onder kopers van occasions. Klein maar fijn!

 

6 – Seat Leon

Met deze Spaanse middenklasser kan menigeen prima uit de voeten. Kies je voor de snelste variant (225 pk), dan zit je in 6,9 seconden op 100 km per uur. Netjes toch, voor een tweedehandsje?

 

5 – Ford Focus

Ken je de Ford Escort nog van vroeger? Zijn opvolger presteert al even goed. Of je nu iets met 80 pk of met 250 pk zoekt, met de Focus kan het allemaal.

 

4 – Renault Megane

De auto van het volk, zo wordt hij ook wel genoemd. Deze Franse klassieker is in veel verschillende varianten verkrijgbaar, dus er zit er vast eentje voor je tussen.

 

3 – Opel Astra

Als je een auto zoekt die lang mee gaat, dan zoek je een Opel Astra. Uit tests blijkt dat hij zelfs na een ton op de teller nog amper slijtage had opgelopen. Waar voor je geld dus, deze occasion.

 

2 – BMW 3-serie

Een zeer degelijke luxe Duitse kwaliteitsauto, maar wel voor een betaalbare prijs tweedehands aan te schaffen. Dat maakt het een gewilde occasion.

 

1 – Volkswagen Golf

Al jaren het populairste model van Volkswagen. Belangrijk aan deze klassieker is dat hij erg degelijk is, weinig grote problemen kent en bovendien waardevast is. Een terechte winnaar dus!