VVD wil voorrang fietsers op alle rotondes

15

Den Helder – De VVD wil dat fietsers in Den Helder voorrang krijgen op alle rotondes. “Den Helder moet de meest fietsvriendelijke gemeente van Nederland worden. Laten we dan beginnen met fietsers voorrang geven op alle rotondes in onze stad!”, aldus de Helderse VVD.

Bijvoorbeeld op de Vijfsprong in het centrum en op de Zuidwal in Julianadorp. “Sommige auto’s, sowieso alle Duitsers, stoppen nu ook al voor fietsers. Omdat het nu niet duidelijk is of omdat je naast een zebrapad staat”, aldus de VVD. “Dat komt de veiligheid niet ten goede, maar de belangrijkste reden: als je de meest fietsvriendelijke gemeente van NL wil worden, als je fietsgebruik zoveel mogelijk wil stimuleren, regel dan eenduidige voorrang voor fietsers!”

15 REACTIES

 1. Als fietser zit ik hier enorm om verlegen, Kievitstraat, Middenweg, de ex-watertoren en vele anderen in o.a. Nieuw Den Helder.
  Als ik voorrang krijg geef ik een ok-duimpje!

 2. Mogen ze de rotondes veranderen, Duitsers ja maar wanneer zie je die na het seizoen?
  zodra het fietspad gescheiden is van de rijbaan hebben fietsers GEEN voorrang in Nederland en dan ga je het hier veranderen? Dit druist tegen de verkeerswetten in die men leert..

 3. ik denk dat dit averechts gaat werken voor de veiligheid voor de fietsers

  • Inderdaad, dat wordt levensgevaarlijk voor de fietsers. Er gebeuren nu al veel ongelukken op de rotondes waar fietsers voorrang hebben.
   Geen goed idee.

  • vraag me af hoe je weggebruikers moet stimuleren om zich aan de regels te houden en op te letten ,u enig idee ?

 4. VVD, ga eerst maar eens te raden bij je collega’s in Heerhugowaard …….hoeveel ongelukken er al niet gebeurd zijn met fietsers die voorrang hebben op de rotondes , wat daarná aangepast moest worden met stoplichten !!

 5. Laat de fietsers eerst eens de verkeersregels in acht nemen ! ze hebben nu al lak aan alles :richting aangeven op de rotonde zou ze bv sieren,je moet als automobilist maar afwachten welke kant ze opgaan.Lekker over de stoep fietsen.Niet opletten omdat je meer aandacht voor je telefoon hebt.Verkeer op de rotonde heeft voorrang,op de fietsstrook staan haaie tanden.Maar ze knallen gewoon de rotonde op.
  Achterlijk plan zolang 90% zich toch niet aan de verkeers regels houdt,als ze die al kennen.En nog maar te zwijgen over wielrenners en ouderen op electrische fietsen die veel te snel gaan voor hun eigen reactie vermogen en die ze niet onder controle hebben.

  • Inderdaad, fietsers doen maar. Geef je als automobilist netjes voorrang aan een fietser, slaan ze voor je neus rechtsaf! Richting aangeven, wat is dat? Om nu fietsers maar overal voorrang te geven is de omgekeerde wereld. Iedereen moet opletten en zich aan de regels houden, en dat geldt ook voor fietsers.

 6. Als automobilist en fietser vind ik het een goed plan. Op de vijfsprong wordt er echt te hard gereden door auto’s. Zeker met kinderen op de fiets is het hier oppassen. Met voorrang voor fietsers is het duidelijker.

 7. Ik woon i. Heerhugowaard en het is perfect overal voorrang en terecht, auto’s lekker achteraan aansluiten die luie donders. En maar klagen dat het leven zo duur wordt….

  • Ik vraag me af waarom het terecht is dat fietsers overal voorrang krijgen. Kunt u dat uitleggen? De automobilist draagt veel meer bij aan de economie dan de gemiddelde fietser dmv belasting (aanschaf, verzekering en houderschapsbelasting), accijns op brandstof, werkgelegenheid (denk aan apk en onderhoud).

   • Jantje123, je hebt helemaal gelijk. Zo gaan we het overige verkeer voortaan ook regelen. De waarde, verbruik en bijdrage wegenbelasting regelt wie voorrang krijgt. M.a.w. bijvoorbeeld de BMW 5 serie heeft altijd voorrang op de Opel Corsa. Ik zeg meteen inregelen, gaat tenslotte om wat je bijdraagt aan de economie. Hoe gaan we dat doen met salarissen en uitkeringen? Rechten op basis van economische bijdrage?

 8. Gezondheid en milieu, vervuiling, geluid, zo’n beetje alles. En inkomen voor de overheid kan ook op andere manieren gegenereerd worden hoor, daar is die lui en dom makende auto echt niet voor nodig, Jantje

Comments are closed.